Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako zarobiť na diamantovom maľovaní

Možno vás ako niekoho, kto miluje umenie maľovania diamantov, napadlo, či existuje spôsob, ako premeniť svoje obľúbené hobby na niečo lukratívnejšie. Koniec koncov, nákup množstva súprav na maľovanie diamantov môže byť dosť drahý. Je len prirodzené, že sa pýtate, či existuje spôsob, ako si zabezpečiť návratnosť investície.

dia03

T

Môžete teda svoje hotové obrazy s diamantmi predávať? 

Áno, môžete! Rovnako ako iné umelecké diela môžete svoje dokončené sady diamantových obrazov predávať. Rovnako ako môžete predávať dokončené súpravy na vyšívanie krížikom, originálne obrazy a iné umelecké a remeselné predmety.

Je však potrebné zvážiť niekoľko vecí. Tak ako existujú tipy na diamantové maľovanie pri práci na vašom projekte, existujú aj tipy, ako predať hotový kus! Vďaka týmto zasväteným tipom môžete lepšie pochopiť právne požiadavky a určiť, či je pre vás predaj hotových umeleckých obrazov s diamantmi vhodný.

Pretože jedna vec je užívať si maľovanie diamantov ako spôsob relaxácie a uvoľnenia na konci dlhého dňa a druhá vec je premeniť túto záľubu na ziskový biznis. Skôr ako začnete svoje hotové majstrovské diela ponúkať na predaj na internete alebo kdekoľvek inde, mali by ste si premyslieť niekoľko vecí.

Dopyt po hotových diamantových obrazoch

dia02

Ak chcete zarobiť peniaze, musíte predávať produkt, o ktorý majú zákazníci záujem. Každý podnik - bez ohľadu na to, aký je veľký alebo malý - potrebuje cieľovú skupinu. Obrazy a umelecké diela majú široký záber. Trh so špecifickými druhmi umeleckých diel, ako sú napríklad hotové diamantové obrazy, je však o niečo menší. Jedným zo spôsobov, ako vzbudiť záujem ľudí, je začať s najkvalitnejšími súpravami na diamantové maľby. 

Hoci dopyt po hotových umeleckých dielach s diamantmi nie je taký vysoký ako po origináloch, stále existuje určitý počet potenciálnych zákazníkov. Bezchybná diamantová maľba s rovnými líniami a bez chybných alebo chýbajúcich kameňov si pravdepodobne nájde kupca - ak viete, kde hľadať. 

Tento typ umeleckých diel sa zvyčajne dobre predáva na miestnych remeselných trhoch, kde si ich potenciálni kupujúci môžu pozrieť osobne. Možnosťou je aj online predaj, ale na fotografii je ťažké zachytiť úchvatný lesk hotovej diamantovej maľby. Dokonca ani videá sa nemôžu vyrovnať tomu, keď jedno z týchto majstrovských diel uvidíte osobne. 

Schopnosť reprodukovať produkty

Ak chcete mať spoľahlivý vedľajší príjem, vaša práca musí byť konzistentná a spoľahlivá. A ak predávate hotové umelecké obrazy s diamantmi, musíte byť schopní verne reprodukovať akýkoľvek obraz s diamantmi, ktorý si vaša cieľová skupina bude chcieť kúpiť. Každý kus musí byť vytvorený na rovnakej úrovni kvality a remeselného spracovania.

Ak chcete z tohto koníčka urobiť zárobkovú činnosť, možno budete musieť maľovať tie isté diamanty viackrát, aby ste uspokojili dopyt klientov. Platí to najmä pre slávne diela a ilustrácie slávnych a/alebo najpredávanejších umelcov. Ak si myslíte, že by ste sa mohli nudiť, možno budete chcieť prehodnotiť predaj dokončených obrazov.

Nezabudnite, že diamantové maľovanie si vyžaduje čas. Bez ohľadu na to, akí dobrí v tom budete, budete musieť stráviť veľa času tvorbou, ak chcete vytvoriť zásobu umeleckých diel na predaj. Zvážte investíciu do prémiových súprav a aplikátorov a ďalších nástrojov na maľovanie diamantov, aby bol celý proces čo najjednoduchší a najpohodlnejší. 

Právne aspekty predaja diamantových obrazov

Predtým, ako začnete predávať hotové obrazy diamantov, je dôležité všetko legalizovať. Hoci mnoho ľudí predáva remeselné výrobky bez príslušného povolenia, a teda nelegálne, vždy je najlepšie robiť veci správne v súlade so zákonom. Ak nezískate správne povolenia a/alebo nevyplníte správne daňové formuláre, môžete sa ocitnúť na tenkom ľade. Potom stačí jedna návšteva kontrolného úradu a máte problémy. To sa jednoducho neoplatí. 

Možno vás zaujíma, či je vôbec legálne predávať hotové obrazy s diamantmi. Podľa odborníkov na právo duševného vlastníctva môžete predávať umenie vytvorené zo súpravy na maľovanie diamantov. Z právneho hľadiska je predaj hotových mozaikových umeleckých diel vytvorených z kamienkov zo živice podobný predaju hotových súprav na maľovanie číslami alebo vyšívanie krížikom. 

Pri predaji hotového obrazu sa však musíte uistiť, že spoločnosť, od ktorej ste diamantový obraz zakúpili, získala legálnu licenciu od pôvodného umelca. V spoločnosti Diamondi si veľmi starostlivo stráži svoju licenčnú politiku. Sme napríklad prví a zatiaľ jediní v krajine, ktorí získali licenciu na motívy od spoločnosti Warner Bros. Takže obrazy Harryho Pottera, Avangers alebo Spidermana s legálnou licenciou si môžete kúpiť len v našom e-shope. 

V popise produktu je tiež najlepšie jasne uviesť, že ste toto dielo vytvorili zo súpravy na diamantové maľovanie, a uviesť názov spoločnosti, od ktorej ste ju kúpili, pretože nie všetky značky vyrábajú rovnako kvalitné súpravy. Možno budete chcieť uviesť aj meno pôvodného umelca. Pomôže vám to vyhnúť sa obvineniam z podvodu.  

V prípade pochybností je vždy najbezpečnejšie obrátiť sa na právnika. Obráťte sa na niekoho, kto sa vyzná v práve duševného vlastníctva, a požiadajte ho o užitočné informácie o autorských právach a o tom, ako sa vzťahujú na tento typ umeleckých diel.

Predaj vašich diamantových obrazov

Ak si myslíte, že by ste chceli skúsiť predávať svoje hotové diamantové obrazy, výber správneho typu sady môže znamenať rozdiel medzi úspechom a neúspechom. Okrúhle aj štvorcové diamanty vyzerajú pekne, ale každý tvar má svoje výhody a nevýhody. Štvorcové kamene sa dokonale zoradia bez medzier medzi nimi, čo má za následok úhľadnejší a detailnejší vzhľad obrazu. Je však ťažšie dosiahnuť presný vzhľad - akékoľvek pokrútenie kamienka naruší rovnú líniu.

S okrúhlymi kamienkami sa začiatočníkom pracuje ľahšie a za kratší čas dokážete vytvoriť viac hotových obrázkov - na otočení kamienka nezáleží. Vytvára však malé medzery vo vašej kresbe, pretože diamanty nie sú a nemôžu byť dokonale zarovnané.

Obrazy, ktoré sú úplne pokryté diamantmi po celej ploche, majú zvyčajne vyššiu predajnú cenu ako čiastočne pokryté plátna. 

Ak chcete získať najvyššiu cenu, musíte si pripraviť hotovú diamantovú prácu na vystavenie. Rámovanie je jednou z najlepších možností, pretože okamžite premení vaše plátno na nástenné umenie pripravené na vystavenie. Zákazník si len musí kúpiť hotový obraz a zavesiť ho doma.

Zvážte aj použitie nejakého druhu bezfarebného laku, ktorý zabráni vypadávaniu diamantov. Či už si vyberiete štetec alebo sprej, leštidlo pomôže udržať kamene na mieste a zabráni usadzovaniu prachu a nečistôt v medzerách medzi diamantmi.

Ako stanoviť cenu obrázka

dia01

Určiť cenu umeleckého diela je dosť zložité. Obrazy slávnych umelcov nesú označenie " neoceniteľné" a ani sa nepredávajú. O ich skutočnej hodnote sa ani neoplatí diskutovať, pretože Mona Lisa je nielen jediným originálom, ale pravdepodobne aj najslávnejším obrazom vôbec. Tam je jedno, či znalec povie 150 miliónov dolárov alebo miliarda. Nejde o trhovú cenu, pretože Mona Lízu vám nikto nepredá.

Ale sú obrazy, ktoré sa predávajú na aukciách a ich trhová cena sa ľahko vyšplhá na milión dolárov. Ale opäť - musí to byť zaručene overený originál od slávneho umelca.

Rozhodne s niečím takým nepočítajte, pokiaľ ide o diamantové maľby a predaj vašich diamantových obrazov. Muselo by to byť niečo výnimočné. Napríklad, ak by ho namaľovala verejne známa osoba, s podpisom na zadnej strane.

Cenu bežných predmetov, za aké by sme bežne pravdepodobne považovali vaše diamantové obrazy, určuje dopyt.

V bežnom podnikaní je matematika pri predaji výrobku jednoduchá: spočítajte všetky náklady, pripočítajte DPH a vynásobte dvoma. To je minimálna cena, za ktorú sa oplatí výrobok predávať, aby bol ziskový ako podnik.

Náklady na zakúpenie sady na diamantové maľovanie sú jednoduché - v jednom balení máte všetko, čo potrebujete na dokončenie maľovania. Pri umení však do výpočtu vstupuje čas umelca. A tu už záleží na vašom uvážení, ako veľmi si ceníte svoj čas.

Minimálna hodinová mzda v roku 2024 je 112,50 Kč za hodinu. Ak si teda plánujete zarobiť nejaký vedľajší príjem, započítajte si aspoň 112 Kč za každú hodinu práce. 

Konkrétne: ak napríklad maľujete Monu Lisu, kúpite si ju od spoločnosti Diamondi za 355 Kč (bez DPH) a pracujete na nej celkom 8 hodín. Takže vaše náklady budú 355 + 8*112. To je 1251 Kč, a to sú vaše celkové náklady. Odporúčali sme však vynásobiť ju dvoma, takže konečná predajná cena by mala byť 2502 Kč. Potom ju na trhu zaokrúhlite nahor, takže povedzme, že je to Baťových 2499 Kč.

Zdá sa vám to príliš veľa? Myslíte si, že to nikto nekúpi? Potom máte dve možnosti:

  • Skúste ho predsa len predať. Možno vás nejaký zákazník naozaj prekvapí a obraz si kúpi. Diamantové obrazy v skutočnosti nemôžete získať. Kto ho chce, musí si ho namaľovať sám, alebo si jednoducho nájsť niekoho, kto to urobí za neho. A to by ste mohli byť vy.
  • Predávajte len za čistú cenu. Maľovanie je pravdepodobne hlavne vaším koníčkom. Namaľovaný obraz, ktorý vám priniesol radosť a relax, keď ste ho vytvárali, môžete predať len za kúpnu cenu plus možno niečo navyše za čas. Alebo môžete vynechať aj to a zarobiť len toľko, koľko vás bude stáť ďalšia sada od Diamondi.

Ďalšie využitie hotových diamantových obrázkov

Hoci môžete predávať hotové diamantové obrazy, môže to byť emocionálny kompromis. Vedenie podniku - dokonca aj malého - je veľa tvrdej práce a môže znížiť množstvo radosti, ktorú pociťujete pri práci na svojom obľúbenom koníčku. Možno budete chcieť zvážiť, či nie je lepšie oddeliť pracovné a voľnočasové aktivity. To, že ste v niečom dobrí, ešte neznamená, že z toho musíte robiť biznis. Robiť diamantové umenie pre zábavu môže byť samo osebe odmenou!

Napriek tomu, ak radi dokončujete diamantové obrazy a doma vám chýba miesto na ich vystavenie, budete musieť vymyslieť, čo s nimi. Jednou z dobrých možností je darovať ich priateľom a blízkym ako darčeky. Vyberte si dizajn, ktorý zodpovedá záujmom obdarovaného, a máte jedinečný darček, ktorý nedostanú od nikoho iného. 

Ďalšou skvelou možnosťou je sponzorovanie hotového diamantového umenia. Zvážte možnosť darovať svoje výtvory miestnej detskej nemocnici, centru pre seniorov alebo domovu dôchodcov. Je pravdepodobné, že budú nadšení, keď budú mať na stene jedno z vašich iskrivých majstrovských diel. Dokončené umelecké diela môžete dokonca darovať na charitatívne aukcie a fundraisingové akcie, aby ste získali nejaké peniaze na prípadný nákup ďalšej súpravy na maľovanie diamantov. 

Záver

Predaj hotových diamantových obrazov by mohol byť spôsob, ako získať aspoň určitú návratnosť investície. Prinajmenšom to môže pomôcť kompenzovať vaše náklady a financovať váš koníček. A ak pre vás predaj nie je vhodný, darovanie vašich umeleckých diel je skvelou alternatívou, pri ktorej vyhrá každý.