Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Čo je diamantové maľovanie a prečo je tak populárne

Diamantové maľovanie je zábavná, interaktívna umelecká činnosť s nekonečnými možnosťami kreativity. Diamantové maľovanie sa podobá maľovaniu podľa čísel a pripomína aj vyšívanie krížikovým stehom. Plátno s obrázkom sa rozdelí do mriežkového vzoru, kedy každé políčko v mriežke je označené nejakým symbolom. Na tieto plôšky sa kladú malé diamanty s rovnakým označením.

clanek_001

Táto nová forma tvorby obrazov je fantastickým spôsobom, ako sa zblížiť s priateľmi, rodinou alebo kýmkoľvek iným! Myšlienkou diamantového maľovania je zažiť si tvorbu umeleckého diela, zatiaľ čo relaxujete a venujete sa činnosti, ktorá je kreatívna a uspokojujúca. Či už ste umelec začiatočník, ktorý plánuje diamantové maľovanie len vyskúšať, aby sa pobavil so svojimi deťmi, alebo skúsený profesionálny maliar, zamilujete si tvorbu obrázkov a ich premenu na vlastné umelecké dielo.

Veľa tých, ktorí si skúsili nejaký obrázok z diamantov zostaviť, hovorí, že to bol jedinečný zážitok. Niektorí našli svoj nový obľúbený koníček. Niet divu - práca na tvorbe obrazu pomocou malých diamantov je príjemná relaxácia! Navyše po dokončení máte nádherný obraz z lesklých kamienkov

Čo nájdete v sade na diamantové maľovanie?

  • kvalitné samolepiace plátno s predtlačeným motívom
  • priehľadná fólia chrániaca lepidlo na plátne pred vysychaním a nečistotami
  • pero v prémiovej kvalite s dvoma násadami
  • misku na naberanie diamantov
  • voskovú hmotu pre ľahké uchopenie diamantov
  • znovupoužiteľné vrecká s diamantmi špičkovej kvality
  • kvalitnú pinzetu
  • farebnú predlohu A4
  • háčiky na zavesenie obrazu
  • návod na použitie v niekoľkých jazykoch

Ako pri diamantovom maľovaní postupovať?

Postup je veľmi jednoduchý a podobá sa maľovaniu podľa čísel, ale namiesto farebných fixiek či akrylových farieb používate farebné diamanty! Plátno má samolepiacu vrstvu, ktorá zaistí, že diamanty budú na mieste držať. Nepotrebujete teda žiadne lepidlo.

V sade na maľovanie diamantmi nájdete pero, určené na vkladanie diamantov na správne miesto. Hrotom pera najprv naberiete trochu vosku. Vosk má tiež schopnosť prilepiť si jeden kamienok, ale jeho priľnavá sila je oveľa menšia ako lepiaca vrstva plátna.

Samolepiaca vrstva plátna je samozrejme zakrytá fóliou. Tú musíte pred prácou poodkryť. Neodkrývajte ju ale celú, ale len tú časť, ktorú chcete vysadiť kamienkami.
Perom teda naberiete jeden diamant, ktorý prenesiete na plátno a položíte ho na miesto, kam patrí. Lepkavá vrstva na plátne zaistí, že sa kamienok z pera uchytí v mieste dotyku. A pero je opäť pripravené na zobratie ďalšieho diamantu a na jeho premiestnenie na plátno. Tak ľahké to je!

clanek_002

Zdravotný prínos diamantového maľovania

Maľovanie diamantmi Vám umožní objaviť v sebe umelcov a zapojiť sa do tvorby umenia, ktoré prirodzene zvyšuje Váš pocit pohody. Diamantové maľovanie môže byť dokonca terapeutické, pretože umožňuje mysli sústrediť sa na danú úlohu a na nič iné. Toto zameranie na jednu ústrednú tému uvoľňuje stres v mysli a následne uvoľňuje telo.

Toto uvoľnenie môže pomôcť minimalizovať bolesti svalov, kĺbov, hlavy a ďalšie fyzické problémy. Zmiernenie príznakov duševných ťažkostí, ako depresia, syndróm vyhorenia a pod. je tiež jasným prínosom diamantového maľovania.

Maľovanie diamantmi vám poskytne nielen lacnú formu terapie, ale Vám aj zostane jedinečné úžasné umelecké dielo, až s maľovaním skončíte! Diamantové maľovanie je vzrušujúce a návykový koníček, ktorý môže poskytnúť hlboké uspokojenie, pokiaľ sa vykonáva správnym spôsobom.

Každý si samozrejme môže zvoliť vlastný štýl a postup. Naše skúsenosti ale ukazujú, že najlepšie je dodržiavať niekoľko dobrých rád, plynúcich z praxe:

Odporúčaný postup pri diamantovom maľovaní

Každý si samozrejme môže zvoliť vlastný štýl a postup. Naše skúsenosti ale ukazujú, že najlepšie je dodržiavať niekoľko dobrých rád, plynúcich z praxe:

  • Vyberte si vždy len jednu farbu diamantov a vyplňte nimi súvislú plochu.
  • Nesnažte sa vyplniť jednou farbou hneď niekoľko plôšok, či dokonca celý obraz. Mali by ste potom problém nájsť všetky medzery, do ktorých patria ďalšie farby.
  • Odkryte len toľko fólie, ktorá kryje tú časť, ktorou budete osadzovať diamanty.
  • Po dokončení práce na jednej plôške znovu zakryte dielo fóliou a zľahka pritlačte rukou, aby ste diamanty ešte viac upevnili k lepidlu.
  • Dbajte na to, aby bol rozpracovaný obraz celý zakrytý fóliou, keď ho nepoužívate.
  • Po úplnom dokončení odstráňte fóliu zakrývajúcu plátno a obraz môžete vystaviť.

clanek_003

V čom je diamantové maľovanie diamantmi zábavnejšie a príjemnejšie ako iné techniky?

Predovšetkým je to ľahké! Postup je veľmi jednoduchý a podobá sa maľovaniu podľa čísel, ale namiesto farebných fixiek alebo čísel používate farebné korálky!

Technika diamantového maľovania je predsa len ešte o krok bližšie k tým, ktorí si chcú skúsiť vytvoriť nejaké umelecké dielo bez predchádzajúceho štúdia alebo skúseností. Nevyžaduje ani tak pevnú ruku, ako napríklad maľovanie podľa čísel.

Niektorí dodávatelia používajú diamanty štvorcové. Tam môže byť trochu ťažké vsádzať ich všetky tak, aby boli v jednej rovine. Naše diamanty majú kruhový tvar, takže ani nemusíte kontrolovať, či ich nevložíte nejako zle pootočené.

Diamantové maľovanie objednávajte na diamantove-malovanie.sk

Prečo by ste mali objednať obrazy práve u nás? Sme najväčší európsky výrobca diamantového maľovania. Okrem Česka a Slovenska vyvážame aj do ďalších krajín EÚ, avšak každý zákazník je pre nás dôležitý a všetkým sa venujeme s rovnakou láskou a starostlivosťou. Pretože maľovanie baví aj nás a chceme, aby ste z neho mali rovnaké potešenie.

V našom e-shope nájdete viac ako 5000 motívov. Veríme, že sa k nám po prvej skúsenosti radi vrátite, tak ako drvivá väčšina našich zákazníkov. Maľovanie diamantmi je totiž zábavná a antistresová činnosť, vďaka ktorej si krásne oddýchnete a zabudnete na starosti. Navyše je dosť návykové!

Na to, že sa k nám zákazníci vracajú, sme pripravení. Pripravili sme pre Vás vernostný klub. Zaregistrujte sa a získate nárok na parádne zľavy. Aké sú to?

  • Ihneď po registrácii zľava 2%,
  • súčet hodnôt nákupov nad 150 € - zľava 3 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 340 € - zľava 4 %,
  • súčet hodnôt nákupov nad 530 € - zľava 6 %.

Všetky Vaše nákupy sa sčítajú na zákazníckom účte. A akonáhle dosiahnete určitú hranicu, získate doživotnú zľavu v percentách. Preto sa oplatí registrovať hneď pri prvom nákupe, nech Vám neutečie žiadna príležitosť, ako ušetriť na diamantove-malovanie.sk.

Na každý nákup nad 50 € navyše ponúkame dopravu zadarmo. Skrátka všetko, čo na tvorbu potrebujete.

Máte otázky? Napíšte nám!

Pokiaľ by ste sa nás chceli na čokoľvek opýtať, radi sa Vám budeme venovať. Naše telefónne číslo je 2 2220 5478. Sme dostupní každý všedný deň od 8:00 do 16:00. Pokiaľ sa Vám tento čas nehodí, napíšte nám e-mail na info@diamantove-malovanie.sk a my Vám odpíšeme, popr. zavoláme na uvedené číslo.

Zároveň Vám odporúčame na nahliadnutie sekciu Poradňa. Nájdete tam množstvo návodov a radcov, ktorí Vás prevedú nákupom od začiatku až do konca a poradia, ako si maľovanie naozaj užiť.