Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Tipy, triky a techniky pre diamantové maľovanie

Diamantové maľovanie je vzrušujúci a návykový koníček, ktorý pri správnom prevedení môže priniesť veľké uspokojenie. Na druhú stranu môže trvať hodiny aj dni, než sa dostanete ku konečnému výsledku. Preto je dôležité poznať pár tipov a trikov, aby tvorba obrazu išla hladko a Vy aby ste vyťažili zo svojich skúseností maximum.

clanek_001

9 TIPOV, AKO POVÝŠIŤ SVOJE ZRUČNOSTI V DIAMANTOVOM MAĽOVANÍ

Tip 1: Vyberte si správny obraz

Pri nákupe diamantového obrazu sa uistite, že ste si vybrali obrázok, ktorý sa Vám nielen páči, ale ktorý sa ľahko maľuje. Veľké rozmery plátna môžu začiatočníkov zastrašiť, takže buďte pragmatickí.

Tip 2: Vyhlaďte nepoddajné plátna

Je Vaše plátno poprehýbané alebo pokrútené? Jednoduchým trikom je na každej strane trochu zlúpnuť vrchnú vrstvu, kým sa plátno nevyrovná, a potom plátno znovu zakryť. Funguje to ako kúzlo.

Tip 3: Manipulácia s plátnom pri maľovaní

Keď začnete maľovať, položte obraz na veľkú rovnú plochu a začnite zhora. To zaisťuje, že plátno pri pohybe sa nešmýka dole, bez ohľadu na to, na akom povrchu leží alebo či sa dotýka Vašich rúk.

Tip 4: Rozjasnite plátno

Ak chcete ľahšie rozlíšiť tmavé farby alebo jednoducho mať na prácu viac svetla, použite prenosnú lampu alebo iný vhodný zdroj svetla. Napríklad si pristavte stojacu lampu. Sú aj maliari, ktorí si obľúbili čelovku.

Tip 5: Zakryte rohy plátna

Aby sa nič nelepilo na rohy plátna, prelepte rohy buď maliarskou páskou, alebo papierom. Takto vyzerajú čisto a upravene.

Tip 6: Pozor na statickú elektrinu

Tento bod sa zdá byť zaručeným úspechom. Pohyb umelohmotných „diamantov“ na umelohmotnej podložke môže vytvárať statickú elektrinu. Položte do misky s kamienkami napríklad papier na pečenie, aby ste zabránili nahromadeniu statickej elektriny. Potom diamanty lepšie priľnú k plátnu.

Tip 7: Usporiadajte a označte diamanty

Vždy sa uistite, že máte svoje diamanty usporiadané a označené. Pokiaľ tvoríte obrazy pravidelne, je dobré investovať do organizéra alebo byť kreatívny a na uloženie diamantov použiť všetko od prázdnych liekoviek po plata na vajíčka.

Tip 8: Jemne zatlačte na diamanty

Pri nanášaní diamantov na plátno buďte opatrní. Pokiaľ použijete príliš veľký tlak, vosk z pera sa prilepí na diamant, čo môže ovplyvniť jeho lesk.

Tip 9: Odstráňte vosk z diamantov

Pokiaľ sú Vaše diamanty už polepené voskom, nezúfajte. Stačí počkať, až sa diamanty usadia na plátne, a potom vziať vlhkú handričku z mikrovlákna, ktorým vosk jemne zotrite.

 

Dúfame, že tieto tipy a triky pre diamantové maľovanie pomohli vyriešiť niektoré z vašich problémov s tvorbou obrazov a ušetria vám čas. Bavte sa a maľujte diamanty!