Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Jesenné diamantové maľovanie

Jeseň už klope na dvere a s ňou aj farebné lístie, sychravé počasie a mnoho tradícií. Aké aktivity si na toto obdobie naplánovať? A ako si tohtoročnú jeseň užiť na maximum?

miniatura_FB-podzimni

Ak ste doteraz vnímali jeseň iba ako nutné zlo, treba vzťah k nej prehodnotiť. Pretože vieme, že sa zaužívané zvyky občas ťažko menia, rozhodli sme sa Vám ukázať, aká zábavná môže jeseň byť. Povieme si, ako si vyrobiť šarkana, vytvoriť diamantový obraz alebo vyrobiť vtáčie krmítko.

Prečo si zamilovať jeseň?

Jeseň je prechod medzi letom a zimou a jej príchod spoznáme celkom ľahko. Dni sa výrazne skrátia a krásne slnečné dni pomaly vystriedajú nízke teploty a dážď. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že v porovnaní s letom nie je na jeseni nič pozitívne, opak je pravdou. Jeseň je totiž jedno z najkrajších období vôbec. Je len treba začať ho vnímať inak.

Jeseň ako zdroj nekonečnej inšpirácie

Leto je krásne svieže a farebné. Svojim farebným vyčíňaním sa však ani zďaleka nevyrovná jeseni. Farba lístia na stromoch sa postupne mení zo zelenej na žltú, oranžovú a červenú. Lesy hrajú prekrásnou paletou najrôznejších odtieňov a stávajú sa inšpiráciou pre množstvo kreatívnych duší. Aj celý rad našich diamantových obrazov sa jesennými motívmi inšpiroval. 

clanek_001

Jeseň ako priestor pre nové koníčky

Mnoho ľudí si pod slovom jeseň predstaví len čierne mračná, dážď a blato. Áno, aj také dni sa na jeseň nájdu. Ale rozhodne na nich nie je nič zlé. Počas leta sa doma príliš nezdržiavame, a tak na veľa vecí nemáme čas. Na jeseň nám ale občas nič iné nezostane, a preto je dobré tento čas využiť.

Pokiaľ sa doma nudíte, je to len tým, že ste doteraz nenašli žiadnu zábavnú aktivitu. Tých ale existuje celý rad. Patrí medzi ne čítanie, kreatívne koníčky, sledovanie filmov, premena interiéru, usporiadanie večierku alebo niektorá z činností z nášho jesenného zoznamu.

Zoznam zábavných jesenných aktivít

Naučiť sa mať jeseň rád nie je nič zložité. Stačí len objaviť tie správne aktivity a môžeme Vám sľúbiť, že budúcu jeseň už budete nedočkavo vyzerať. Preto sme pre Vás pripravili jesenný bucket list, na ktorom máte všetky zábavné činnosti pekne pohromade.

Bucket list je zoznam činností a aktivít, ktoré treba v určitom období stihnúť. Toto pomenovanie vychádza z angličtiny a tradične na seba berie podobu zoznamu, kde si postupne odškrtávate, čo ste už stihli. Je dosť podobný nášmu klasickému zoznamu úloh alebo predsavzatí. Poďme sa teda teraz pozrieť, aké zábavné veci sa dajú na jeseň podniknúť a čo by ste rozhodne nemali zabudnúť skúsiť!

Vyrobte vtáčie krmítko

 

Čvirikanie vtáčikov je jednou z najkrajších melódií vôbec. Premena prírody však robí ich život oveľa náročnejším a zimné prikrmovanie môže mnohým z nich zachrániť život. Ak im chcete pomôcť, kúpte im na záhradu, balkón alebo parapet krmítko. A ak máte dosť času, môžete nejaké vyrobiť.Ako veľmi budete kreatívni, záleží čisto na Vás. V základe postačí zvoliť rovnú dosku, pripevniť na ňu štyri stĺpiky a upevniť strechu. Do projektu sa navyše môžete pustiť s celou rodinou.

Urobte si filmový večer

Ťažké mraky a vytrvalý dážď – deň ako stvorený na filmový večer s popkornom. Atmosféra jesene navyše praje aj hororovým filmom. Môžete preto nejaký s priateľmi usporiadať a užiť si jedinečnú a neopakovateľnú atmosféru.

clanek_002

Vyskúšajte diamantové maľovanie

Kreatívne koníčky sú v súčasnosti veľmi obľúbené. Jediným problémom je, že vyžadujú trochu trpezlivosti a času, ktoré počas leta bežne nenájdeme. Jeseň je pre nich ale ako stvorená!

Jednou z kreatívnych aktivít je diamantové maľovanie. To Vás dokáže uvoľniť, zbaviť Vašu hlavu zbytočných starostí a ešte Vás odmení žiarivým obrazom, ktorý každého ihneď zaujme.

Technika tvorenia diamantových obrazov spočíva v lepení drobných diamantov na jednotlivé plôšky maľovanej predlohy. Výsledkom je potom oveľa originálnejší a trblietavejší variant Vami vybraného motívu.

clanek_003

Vydlabte si tekvicu

Dlabanie tekvice môže byť skvelou zábavou pre celú rodinu. Aj keď sa tekvica bežne spája s Halloweenom, môže byť jedinečnou jesennou dekoráciou. Stačí si iba predmaľovať tvár a pustiť sa do dlabania a vyrezávania. Pamätajte ale, že prílišné teplo tekvici nesvedčí. Nechajte ju preto radšej vonku a namiesto klasickej sviečky vložte dovnútra tú elektrickú.

Prichystajte jesennú výzdobu

Okrem tekvice si môžete interiér aj záhradu ozdobiť ďalšími dekoráciami. Použiť môžete slamu, sezónnu zeleninu, šišky, drevo, farebné lístie, jutu, lucerny, svetielka alebo sviečky. Uvidíte, že atmosféra, ktorú vytvoríte, bude úplne jedinečná.

Vyrobte si a bežte púšťať šarkana

Čo patrí k jeseni rovnako ako farebné lístie, je jednoznačne púšťanie šarkana. Táto tradícia k nám priplachtila z Ázie a v našich končinách je obľúbená už veľmi dlho.

Šarkana si môžete samozrejme kúpiť. Avšak jeho výroba môže byť skvelou zábavou. Obzvlášť, pokiaľ sa do toho môžete pustiť s celou rodinou. Stačí si len vyrobiť krížovú konštrukciu, upevniť na ňu papierový obrys šarkana a hurá do zdobenia.

Skúste nejaký jesenný nápoj alebo jedlo

Tekvica, jablká, kukurica, zverina, slivky, tekvicové semienka, škorica, borievka – existuje mnoho ingrediencií, ktoré prinášajú chute jesene. Nebojte sa preto navštíviť farmárske trhy a vyskúšať jesenné trendy recepty.

Jesenné chute môžete objaviť aj v mnohých nápojoch. Tento rok preto skúste nápoje so škoricou, čokoládou, tekvicou alebo javorovým sirupom. Rovnako sa k tomuto obdobiu hodia aj jablčné mušty a cidery.

clanek_004

Skúste jesenné fotenie

Jesenná príroda je krajšia ako akýkoľvek ateliér. Pokiaľ teda plánujete vyhotovenie nových fotografií do rodinného albumu, využite na fotenie jesennú prírodu. Ak vo Vás drieme kreatívna duša, môžete vyraziť do prírody a zaobstarať si nejaké fotky krajiny. Snímky farebnej prírody budú popri jesenných dekoráciách vyzerať nádherne.

Ak nemáte profesionálny fotoaparát, môžete si aspoň zhotoviť diamantový obraz jesennej prírody. V takom prípade rozhodne odporúčame si pri objednaní zvoliť variant vypnutia plátna na rám. Obraz bude totiž pripravený na okamžité zavesenie na stenu.

10.Prejdite sa prírodou alebo vyrazte na huby

Slováci sú národ hubárov a nie je na tom nič zvláštne. Máme tu všetky typy lesov a rastie u nás veľké množstvo chutných húb. Preto si aspoň jeden z jesenných víkendov vyhraďte na prechádzku prírodou s košíkom a príručným atlasom húb.

Keď nič nenájdete, užijete si príjemnú atmosféru pokojného lesa. Navyše sa môžete poobzerať po prírodnom materiáli na dekorácie alebo farebnom lístí. To sa Vám bude hodiť na poslednú aktivitu z nášho jesenného bucket listu!

Urobte obraz z lístia

Vyrábanie obrazov z lístia si zamiluje snáď každé dieťa. Navyše vďaka nemu môžete spoločne vytvárať nevšedné jesenné dekorácie. A ako na to? Listy môžete lepiť na papier a vytvoriť z nich zvieratá alebo jesennú krajinu a všetko dozdobiť farbami alebo pastelkami. Okrem toho môžete listy použiť ako tlačidlá. Stačí ich natrieť farbami a ich obtlačok na papieri potom použiť na ďalšie tvorenie.

clanek_005

Tipy, ako začať s diamantovým maľovaním

Výrobu šarkana alebo prípravu tekvicového krému zrejme budete musieť zvládnuť sami. S diamantovým maľovaním Vám ale radi pomôžeme. Povieme Vám, ako si obraz objednať, čo každá sada obsahuje a ako si krok za krokom vytvoriť oslnivé dielo.

Diamantové maľovanie sa trochu podobá omaľovánkam. Na vypĺňanie jednotlivých políčok však neslúžia farby, ale drobné trblietavé kamienky. Ich postupným lepením do predpísaných polí potom získate umelecké dielo, ktoré skutočne nebude mať obdobu. Poďme sa teda na tento kreatívny koníček pozrieť bližšie.

  • Vyberte motív a variant. Vyberte si motív, ktorý vás zaujme, a premyslite si, či ho budete chcieť po dokončení zavesiť na stenu. Podľa toho pri nákupe zohľadnite jeho veľkosť a či budete chcieť plátno vypnúť na rám.
  • Pripravte si obsah diamantovej sady. Akonáhle k Vám sada dorazí, nachystajte si jednotlivé komponenty (samolepiace plátno s motívom, misku, vrecká s diamantmi, pero, voskovú hmotu).
  • Napnite si plátno a zaobstarajte si zdroj svetla. Na tvorbu je treba mať dostatok priestoru a svetla. Máte všetko pripravené? Vyberte si oblasť, ktorú chcete začať. Políčka v nej budú označené číslom. To nájdete aj na vrecku s príslušnými diamantmi. Nachystajte si ich na misku a pustite sa do tvorenia.
  • Lepte jeden diamant po druhom. Do pera natiahnite trochu voskovej hmoty pre ľahší úchop diamantov, potom jeden perom naberte a umiestnite ho do zvoleného poľa. Takto postupujte až do dokončenia obrazu.

clanek_006

Proces celého diamantového maľovania sme pre vás detailne zhrnuli v našom podrobnom návode, ktorý sme doplnili aj o detailné fotografie.

Obľúbené motívy

Vyberať u nás môžete z celého radu rozmanitých motívov. Stačí sa len nechať osloviť nejakým z obrazov, rozhodnúť sa, kam ho chcete umiestniť a pustiť sa do tvorenia. Pokiaľ budete chcieť, aby sa vo Vašej tvorbe odrážala práve atmosféra jesene, môžete si vybrať jeden z jesenných námetov.

Obraz Vás môže preniesť až ďaleko do Anglicka, a to k jesennému Big Benu. Ak sa Vám viac páči atmosféra prírody ako monumentálnych pamiatok, potom Vás určite zaujme krásne sfarbený jesenný les.

Máte radi stromy, ale do interiéru by ste uvítali viac abstrakcie? Potom skúste naše očarujúce mozaikové jesenné stromy. Ich farebnosť navyše krásne oživí aj neutrálnejší interiér.

clanek_007

Nenašli ste odpoveď na to, čo hľadáte? Ozvite sa nám

Diamantové maľovanie je skvelým odpočinkovým koníčkom nielen na jeseň, ale počas celého roka. Vášmu telu prináša mnoho benefitov a redukuje stres a napätie. Pokiaľ Vás od prvého obrazu delí nejaká otázka, nebojte sa na nás obrátiť. Stačí nám zavolať vo všedné dni medzi 8.-16. hodinou na telefónne číslo 222 205 794 alebo nám napísať e-mail na info@diamantove-malovanie.sk. Radi Vám s čímkoľvek poradíme.