Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Vonku mrzne až praští. Ideálny čas na zhotovenie obrazu diamantového maľovania!

Táto jeseň sa niesla v znamení krásneho počasia. Ešte ťažšie je pripustiť si, že teplé a slnečné dni sa už nevrátia. Máme pre Vás však dobré správy! Vieme, ako sa zabaviť počas nepríjemných zimných dní a zabudnúť na to, čo sa deje za oknami. Diamantové maľovanie Vám v tom môže pomôcť.

clanek_001

Vhodné aktivity na zimné mesiace

Zatiaľ čo jar alebo leto otvárajú dvere nekonečným možnostiam, zima je pre rôzne aktivity obmedzená. Aspoň v tom ohľade, že ich nemôžeme robiť vonku. To však možno považovať za výhodu. Čomu ste sa nestihli venovať čas počas leta, môžete robiť počas dlhých zimných večerov.

Keď je vonku krásne počasie, nechcete sa príliš zdržiavať doma a radšej si naplno užívate slnečné dni. Mnohé zábavné koníčky však patria väčšinou do interiéru. Preto sa musíte začať tešiť na zimu a dopriať si všetky veci, na ktoré ste počas leta a jesene nemali dostatok času. Medzi zábavné aktivity, ktoré môžu rozjasniť aj ten najchmúrnejší deň, patria:

Maľovanie. Jednou z možností je začať s kreatívnym koníčkom. Pomôže Vám prebudiť tvorivého ducha a Vy si budete môcť vyzdobiť interiér svojimi dielami. Nie ste veľmi dobrý v maľovaní? Nevadí! Diamantové maľovanie jednoducho zvládnete.

Diamantové maľovanie. Diamantové maľovanie nadchne každého, kto hľadá zmysluplnú tvorivú činnosť. Na rozdiel od tradičnej maľby však poteší aj tých, ktorí nemajú umelecký talent. Autorom dokonalých trblietavých umeleckých diel sa môže stať naozaj každý. Stačí len nalepiť trblietavé diamanty na vybraný predmet a očarujúci obrázok je na svete.

Pletenie. Pletenie je tiež zábavná zimná činnosť. Okrem toho, že dokáže človeka zabaviť na dlhé hodiny, jeho výsledky sú aj veľmi praktické. A verte, že šál alebo sveter, ktorý si upletiete, Vás bude tešiť viac ako tie z obchodu.

Čítanie kníh. Nezáleží na tom, či si vyberiete knihy tlačené alebo audioknihy. Nezáleží ani na tom, či je to román alebo kniha o sebarozvoji. Podstatné je, že čítanie ponúka zmysluplné trávenie času, dokáže Vás preniesť ďaleko od chladných dní a je skvelým spôsobom ako trénovať mozog.

clanek_002

Sledovanie filmov a televíznych programov. Tiež máte niekde v útrobách telefónu zoznam filmov a seriálov, ktoré musíte vidieť? Zima je ideálnym obdobím na dlhé filmové maratóny a ležanie pod dekou bez výčitiek.

Varenie. Pre niektorých je to nepríjemná povinnosť, pre iných vášeň. Ak patríte skôr do druhej skupiny, potom sú ľadové a tmavé dni ideálne na vymýšľanie nových receptov alebo organizovanie večere pre priateľov.

Cvičenie. Ak sa po každých Vianociach a v zime bojíte postaviť na váhu, tento rok to urobte inak. Nevyčítajte si, že len jete a nič nerobíte. V druhej polovici zimy však začnite s cvičením a pohybom. Neverili by ste, čo všetko môžete doma urobiť. Ak nechcete utrácať za posilňovňu, je to úplne v poriadku!

Upcyklácia. Tejto zmysluplnej záľube už prepadlo mnoho nadšencov. Ide o to, aby ste použili niečo, čo by ste bežne vyhodili, a dali tomu novú formu a funkciu. Pri upcyklácii sa odpad jednoducho vkladá do úlohy nového výrobku s novým účelom. Príkladom je výroba svietnika zo starej sklenenej fľaše alebo textilných hračiek zo starých ponožiek.

clanek_003

Aký motív zvoliť pre diamantové maľovanie? Predsa obrazy zimnej krajiny!

Zatiaľ čo mnohé z činností na našom zozname si vyžadujú trochu talentu alebo špeciálneho vybavenia, diamantové maľovanie bude oveľa jednoduchšie. Stačí navštíviť našu webovú stránku, prezrieť si naše diamantové obrazy, vybrať si jeden z našich motívov a zimná zábava sa môže začať.

Domov Vám dorazí sada diamantového maľovania s farebnou predlohou, žiarivými diamantmi v niekoľkých farbách, praktickým lepiacim perom a ďalšími komponentami. Potom už len stačí nájsť si pohodlné miesto s dostatkom svetla a priestoru a pustiť sa do tvorby!

Diamantové obrazy sa hodia k mnohým motívom. Zimné obrazy sú však naozaj očarujúce. Pretože tak ako sa skutočný sneh trblieta na slnku, trblieta sa aj na našich zimných obrazoch. A to je jeden z aspektov, ktorý by ste nikdy nemohli zachytiť klasickými farbami. Ale dosť opisov. Pozrime sa na najkrajšie diamantové obrazy zimnej krajiny!

Zimné diamantové obrazy pre milovníkov zvierat

Zima sa nespája len s Vianocami a plápolajúcim krbom. So zimou sa spájajú aj mnohé zvieratá. Pokiaľ sa Vám sneh a zima spájajú práve s nimi, máme pre Vás odporúčanie na dva krásne motívy.

Prvým z nich je Ušľachtilý jeleň a laň v zasneženom lese. Svojou kompozíciou obraz vytvára dojem, akoby jeleň a laň boli práve vyrušené uprostred lesa. Jednoduchý motív s nie príliš veľkým počtom drobných detailov je ideálny pre diamantové maľovanie. Kontrast medzi dvojicou zvierat a sivým pozadím vytvára jedinečný efekt.

Ak by ste si chceli diamantový obraz zavesiť do detskej izby, čaká na Vás druhý zvierací motív, tentoraz však trochu snovejší. Obraz Ľadový medveď na rybách v zime je krásny zimný motív, ktorý rozžiari nejednu detskú izbu a rozvíja detskú fantáziu.

clanek_004

Obrázky zimnej krajiny pre milovníkov života v lese

Máte niekedy pocit, že najkrajšia zima musí byť niekde uprostred lesa v zrube vyhriatym krbom? Máte pravdu. Zima na takomto mieste nadobúda úplne nový rozmer. Ak však nie ste šťastným majiteľom chaty niekde uprostred panenskej prírody, ťažko to teraz zmeníte. Máme pre Vás však dobré správy. Celú atmosféru zrubu uprostred lesa Vám môže priblížiť jeden z našich troch obrazov.

Prvým obrazom zobrazujúcim malebnú zimnú krajinu je Chatka pri moste v zime. Na obraze je znázornená nádherná panoráma, ktorá pôsobí veľmi upokojujúcim dojmom

Ďalší obraz, Zrub v zimnom lese a západ slnka, opäť prináša atmosféru pokoja a pohody. Vďaka jednoduchému motívu vyniknú aj žiarivé vlastnosti diamantov. Sneh a zapadajúce slnko sú ideálne na použitie diamantov. Drobné lesklé kamienky zachytávajú všetky farby a odrazy prírody, ktoré by klasický obraz nepriniesol.

Srub v zasneženom lese Vás pohltí svojou atmosférou a pri každom pohľade na ňu sa prenesiete do malebnej zasneženej krajiny. Vďaka inak jemným farbám na obraze vynikne západ slnka a rozsvietené okno v útulnej chatke.

clanek_005

Diamantové obrazy hôr

Že v zime preferujete hory pred hlbokým lesom? V našej ponuke sme nezabudli ani na Vás! Nadšenci pre kopce a vysoké horské štíty tu nájdu hneď niekoľko motívov. Prvým je obraz Hora Matterhorn a jej odraz v jazere. Tento diamantový obraz sa ľahko stane unikátnym solitérom vo Vašom interiéri. Krása samotnej hory a jej odraz v jazere vytvárajú nádherný efekt. Okrem toho sa pestré prírodné farby skutočne hodia k diamantovému obrazu.

Obraz Nádrž Mooserboden v Kaprune vsádza na ľadovú krásu hôr. Na obraze nájdete len vodu, hory a sneh. Motív je preto vhodný pre všetkých milovníkov hôr a ľadového života v nich. Jednotlivé farebné tóny na seba príjemne nadväzujú a výsledný obrázok skutočne dýcha atmosférou chladu a zasnežených vrcholov.

Máte radi hory, ale chceli by ste abstraktnejší obraz? Takýmto obrazom je Muž na vrchole hory. Obraz zachytáva pocity a silu okamihu, keď človek vystúpi na vytúžený vrchol. Okrem toho na obraze nádherne vyniká kontrast farieb a žiarivé hviezdy.

clanek_006

Ak vás zaujalo viac obrazov z našej ponuky, máme pre Vás jednoduché riešenie - objednajte si všetky a postupne si doma vytvorte malú umeleckú galériu. Navyše sa sami presvedčíte, aké je lepenie diamantov uvoľňujúce a zábavné. Tento kreatívny koníček si zamilujete a budete sa k nemu chcieť vracať.

Čo vám prinesie diamantové maľovanie v zimnom období

Diamantové maľovanie a jeho výhody nekončia pri žiarivom obraze, ktorý upúta pozornosť v miestnosti. Diamantové maľovanieblahodarný účinok na ľudské telo a myseľ. Počas zimných mesiacov oceníte najmä tieto výhody:

Učí koncentrácii. Počas krátkych zimných dní je niekedy ťažké udržať pozornosť. V práci to však môže byť dosť problematické. Diamantové maľovanie však túto zručnosť trénuje a môže nám ju skutočne pomôcť prehĺbiť. Táto voľnočasová aktivita má pozitívny vplyv aj na náš profesionálny život.

Zmierňuje stres. Stres je všadeprítomný počas celého roka. Zatiaľ čo v lete môžeme ísť na túru, k vode alebo si zabehať, v zime sme často zavretí doma so svojimi pocitmi. Ak sa raz niečím príliš stresujeme, je ťažké nájsť cestu späť. Diamantové maľovanie však môže celú situáciu ľahko zlepšiť.

Znižuje napätie a úzkosť. Krátke dni a minimum príležitostí na tvorivé alebo aktívne vybitie môžu viesť k občasnej úzkosti. Ale aj tie sa dajú týmto kreatívnym koníčkom ľahko rozptýliť a vrátiť nám dobrú náladu.

Zlepšuje náladu. Tento bod presne súvisí s predchádzajúcim. Diamantové maľovanie dokáže skutočne zahnať stres, úzkosť a zlepšiť náladu. Je to spôsobené tým, že odvracia našu pozornosť od vonkajšieho sveta a problémov v ňom. Okrem toho, ako postupujeme na plátne, čoskoro sa dostavia pocity šťastia a sebauvedomenia. A práve hormóny šťastia pomáhajú bojovať proti úzkostným alebo stresovým stavom.

Podnecuje kreativitu. Nikdy ste sa veľmi nezaoberali tvorbou alebo zmysluplnými koníčkami? Po prvom obraze sa to možno zmení a začnete sa venovať iným tvorivým činnostiam. 

clanek_007

Pre koho je diamantové maľovanie vhodné

Diamantové maľovanie je vhodné pre neskúsených začiatočníkov aj pre vášnivé tvorivé osobnosti. Ocenia ho ženy, muži, šikovné deti aj seniori. Sada diamantového maľovania je teda skvelá nielen pre Vás, ale aj pre Vašich blízkych. Neváhajte, nájdite dokonalý motív a darujte diamantové maľovanie pod stromček, k narodeninám alebo sviatku.