Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Obrazy pre milovníkov mačiek

Mačky. Roztomilé chlpaté stvorenia, ktoré si získali srdce nejedného z nás. Ich obľuba po celom svete stúpa a sú druhými najobľúbenejšími domácimi miláčikmi. Pokiaľ doma ešte žiadnu mačku nemáte, môžete si jednu zaobstarať vďaka diamantovému maľovaniu.

clanek_FB-kocky

Nikoho neprekvapí, že sa mačky radia medzi mačkovité šelmy. Táto skupina má ale ďalšie dve podskupiny. Patria tu mačky veľké (Pantherinae) a mačky malé (Felinae). V prvej skupine by ste našli levy, gepardy alebo tigre. Mačku domácu však nie. Ako už jej latinské meno – Felis Catus – napovedá, mačka domáca spadá do podčeľade mačiek malých a konkrétne sa vyvinula z mačky plavej.

Aj keď je mačka priateľom človeka už po tisíce rokov, stále sa v jej povahe zrkadlí jej divoký pôvod. Na rozdiel od psov sú mačky veľmi samostatné a nemajú takú silnú tendenciu sa človeku zavďačiť. Svoju náklonnosť však dávajú najavo inak.

Medzi najobľúbenejšie mačacie rasy na Slovensku patria v súčasnosti tieto:

  • Mainské mývalie
  • Perzská mačka
  • Britská mačka
  • Ragdoll
  • Sphynx
  • Bengálska mačka
  • Nevská maškaráda

Každá je svojou povahou iná. Avšak stále existujú vlastnosti, ktoré mačky spájajú naprieč plemenami. Sú to presne také tie záležitosti, nad ktorými majiteľom mačiek občas zostáva rozum stáť.

Prečo to moja mačka robí?

Videá mačiek sú druhými najobľúbenejšími zvieracími videami na internete. A nie je sa čomu diviť. Tieto stvorenia totiž dokážu každý deň prekvapiť niečím novým. Ich správanie je niekedy nevypočítateľné a z nášho pohľadu môže postrádať všetku logiku. Nenechajte sa ale oklamať. Všetko ich správanie má svoje opodstatnenie. Stačí ho len správne pochopiť.

Pitie z pohára

Kúpili ste krásnu misku na vodu, ale Vaša mačka sa jej ani nedotkne. Namiesto toho Vám chodí piť z Vášho pohára na nočnom stolíku alebo z vázy. Ale prečo?

Mačka domáca má stále silné inštinkty a pudy. Základnou chybou teda je, pokiaľ misku s vodou postavíte vedľa jedla. Niektorým mačkám to nevadí, iné ale môžu byť ostražité. A dôvod? Ten je zakódovaný hlboko v nich. Pokiaľ totiž v prírode nájdu mŕtvu myš alebo iné zviera blízko zdroja vody, vodu nepijú. A miska s granulami pre mačku domácu predstavuje práve tú myš. Z toho dôvodu hľadajú mačky zdroj vody ďalej od jedla. Predstavuje to pre nich bezpečie. A rovnako ako v prírode preferujú jej vyvýšené, bezpečné zdroje, ako sú práve poháre.

Mačka je skrátka malá šelma a jej korene to potvrdzujú. Jej vnímanie seba samej skvele vystihuje náš diamantový obraz Mačiatko alebo tiger.

 clanek_001

Láska ku škatuliam a taškám

Sotva doma rozbalíte škatuľu a už v nej leží Vaša mačka? Vitajte vo svete týchto malých šeliem! Mačka má od prírody silný pud sa chrániť. Škatule a jej steny preto predstavujú útočisko a miesto poskytujúce maximálne bezpečie. Až sa teda Vaša mačka nabudúce zase schová do miniatúrneho priestoru, viete, prečo to robí.

Zhadzovanie predmetov

Položíte si na stôl jelení loj, idete si uvariť čaj a po návrate späť je stôl prázdny a Vaša mačka radostne pobehuje s novou hračkou. Dôvodov, prečo mačky labkou zhadzujú najrôznejšie predmety, je viac. Niekedy iba zisťujú, či predmet predstavuje nebezpečenstvo, inokedy tým chcú získať Vašu pozornosť a niekedy sa jednoducho len chcú hrať. Odnaučiť ich tomu ale neskúšajte. Je to totiž ich prirodzenosť.

Škrabanie nábytku

Každý majiteľ mačky vie, že pod ich vyčíňaním dokáže nábytok dostať poriadne zabrať. V bezpečí nie sú kreslá, pohovky ani hladké povrchy. Ale prečo? Prečo mačky majú potrebu na všetkom nechať svoj pazúrikový podpis?

Mačky škriabu z dvoch základných dôvodov:

  • brúsia si tak pazúriky
  • značkujú si okolie

Mačky môžete škrabanie nábytku do istej miery odnaučiť. Stačí im zaobstarať dostatok škrabadiel a škrabacích plôch. Nikdy ale nebudete mať záruku, čo sa doma deje, keď tam nie ste. Po návrate na Vás síce môže mačka vrhať zamilované pohľady, ako je to na obraze Čakajúce mačky. Avšak, čo sa deje za zatvorenými dverami, nikdy nezistíte.

clanek_002

Otieranie sa o človeka a veci

Utieranie sa o Vaše telo alebo rôzne predmety v byte je pre mačky viac než typické. Je to totiž ďalší zo spôsobov, ako si mačky značkujú svoje teritórium. V okolí ich brady, tlamičky i líc sa totiž nachádzajú početné pachové žľazy, ktoré na tento účel používajú.

Dýchanie s otvorenou tlamičkou

Doširoka otvorené oči, pootvorená pusa a výraz, ako by sa Vaša mačka niečomu divila. Pokiaľ ste Vášho maznáčika pristihli v takej situácii, potom to znamená, že práve do skúmania okolia zapojil Jacobsonov orgán.

V okamihu, keď mačka cíti nejaký zaujímavý alebo intenzívny pach, pootvorí tlamičku. Pach potom priamo nasáva každým pórom a skúma jeho pôvod. „Ochutnávať“ pach jej umožňuje práve Jacobsonov orgán.

Nečakané behanie

Je večer, v byte panuje pokoj, mačky spia. Náhle sa jedna z nich rozbehne a ako divá behá bytom tam a späť. Naráža pri tom do vecí a vyzerá, že sa zbláznila. Potom sa náhle zastaví, posadí, umyje sa a ide spať. Tak presne s týmto scenárom sa už stretol každý majiteľ mačky. A čo to teda znamená?

Ak sa v mačke kumuluje energia a ona v určitom momente usúdi, že ju musí upustiť, začne toto päťminútové divoké vyčíňanie. A je to úplne v poriadku. Pre mačku je toto úplne prirodzený ventil prebytku energie.

Vyhľadávanie vysokých miest na odpočinok

Kúpili ste luxusný pelech, ale Vaša mačka dá pri odpočinku prednosť tvrdej polici nad posteľou? Dôvod je prostý. Mačky vyvýšené miesta milujú. Majú na nich pocit bezpečia a umožňujú im ľahší útek v prípade ohrozenia. Pokiaľ teda budete mačkám kupovať škrabadlo, vyberte také, ktoré má na svojom vrchole miesto na odpočinok. Vaše mačky budú šťastné.

Mačky vyvýšené plochy milujú a rozhodne nemajú strach z výšok. Pokojný odpočinok až na vrchole komína si tiež užívajú mačky na našom obraze Mačky na streche a mesiac. Krásny lesk drobných diamantov sa postará o to, že bude vo Vašom interiéri žiariť ako nočná obloha.

clanek_003

Originálne mačacie obrazy

Pokiaľ sa Vám diamantové maľovanie páči, potom je mačka skvelým motívom. A nemusí byť vždy úplne tradične vyobrazená. Ak si chcete zhotoviť diamantový obraz mačky, ale tiež chcete, aby mal obraz dostatok originality a vtipu, potom ste u nás na správnej adrese. Mačka totiž môže vyzerať ako Frida Cahlo, môže jazdiť na bicykli alebo dokonca obliecť sako!

clanek_004

Tematické mačacie obrazy

Ak svoj interiér radi zahaľujete do sezónnych dekorácií, potom môžete ako jednu z ozdôb použiť aj diamantový obraz. Ten priestor rozžiari a môžeme zaručiť, že takú dekoráciu už nikto neprehliadne. Investícia do neho je preto skvelým rozhodnutím.

Vhodný obraz u nás nájdete na oslavu hneď niekoľkých období roka. Jar môžete osláviť s Mačkou s veľkonočnými vajíčkami, jeseň zase s Mačkou užívajúcou si jesenné počasie. A Vianoce? Tie Vám zase rozžiaria Čierni kocúrikovia a snehuliak.

clanek_005

Abstraktné mačacie obrazy

Moderný interiér si často žiada moderné doplnky. Presne takým doplnkom sú naše diamantové obrazy s abstraktným poňatím mačiek. Pokiaľ teda túžite po niečom, čo sa stane moderným solitérom, v našej ponuke nájdete takýchto obrazov hneď niekoľko. My môžeme vyzdvihnúť napríklad obraz Mačka a dúhové lasery, Farebné mačiatko alebo Modrá mačka.

clanek_006

Neodolateľné mačacie obrazy

Ak sa tiež radíte k tým, ktorí mačky počas spánku sleduje ako svätý obrázok a robia si ich fotografie pri každej príležitosti, potom ste sa zrejme stali obeťou nekonečnej mačacej roztomilosti. My ju milujeme tiež. Preto ju nájdete na niekoľkých našich obrazoch. Niektoré potom môžu byť krásnou ozdobou do detskej izby alebo spálne. Patrí tu obraz Okatá mačička, Mačka s roládou alebo Malá mačka v klobúku.

clanek_007

Ako spoznáte mačaciu náklonnosť

Mačky sú tvrdohlavé, vznešené, ale milujúce šelmy. A ako je lepšie si ich uctiť ako diamantovým obrazom. Jeho unikátny vzhľad na seba pritiahne pozornosť okolia a mačkám sa tak dostane presne takého záujmu, ako majú rady.

Milujete svoju mačku, chceli by ste si jej krásu zachytiť na diamantovom obraze, ale zaujímalo by Vás, či Vás aj ona miluje rovnako? Potom pri čakaní na našu diamantovú sadu môžete u svojho maznáčika sledovať tieto prejavy. A ak nejaký zaznamenáte, potom máte istotu, že by sa bez Vás nezaobišiel rovnako ako Vy bez neho.

  • Mačka vo Vašej prítomnosti vrní
  • Masíruje Vás alebo svoje okolie labkami, keď na ňu siahate
  • Pomaly na Vás žmurká oboma očami alebo ich priviera
  • Otiera si o Vás svoju hlavu
  • Olizuje Vás
  • Chodia si na Vás alebo do Vášho blízkeho okolia zdriemnuť

Pokiaľ ste nejaký z týchto prejavov zaznamenali, potom máte jasno. Vaša mačka Vás zbožňuje rovnako ako Vy ju. Preto sa po obdržaní sady ihneď pustite do tvorenia a uctíte Vašu malú bohyňu tým najvznešenejším spôsobom – diamantovým obrazom s motívom mačky.

Ako diamantové maľovanie funguje

Na začiatku si stačí vybrať jeden z motívov v našej ponuke. Pár dní po objednaní k Vám dorazí maľovacia diamantová sada, v ktorej nájdete všetko potrebné, vrátane podrobného návodu.

clanek_008_SK

Samotná tvorba potom spočíva v lepení drobných diamantov na plátno. Ich voľbu aj umiestnenie Vám presne stanovujú malé políčka na plátne. Pre ľahké lepenie diamantov nájdete v balení aj pinzetu, mištičku na ich rozdelenie aj voskovú hmotu s lepiacim perom. Potom sa už len stačí pustiť do lepenia, ktorého výsledkom bude žiarivé umelecké dielo.

Prezrite si preto našu kompletnú ponuku diamantových obrazov a nájdite si svojho trblietavého favorita. Pokiaľ Vás v priebehu výberu napadne akákoľvek otázka, obráťte sa na nás. Zastihnete nás každý pracovný deň od 9 do 15 hodín na telefónnom čísle 222 205 794 alebo na e-maile info@diamantove-malovanie.sk.