Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Nežní anjeli od Lenky Nemčekovej

Hovorí sa, že každý má svojho anjela strážneho, ktorý nad ním bdie vo dne v noci. Nemusí to byť len jeden, ale celá skupina. Sprevádzajú nás na našej životnej ceste, chránia nás a posielajú nám znamenia, ktoré nám napovedajú, čo máme očakávať alebo ako sa máme v určitej situácii rozhodnúť. Či už v anjelov veríte, alebo nie, určite sa zhodneme na tom, že sú to skutočne pozoruhodné a čarovné bytosti.

Anjeli predstavujú čistotu, vieru, silu a nevinnosť a ľudia sa k nim modlili už v dávnych dobách. V priebehu dejín boli zobrazovaní ako ochrancovia alebo poslovia a mali predstavovať ľahšiu komunikáciu medzi nebom a zemou. Určite ste už aspoň raz počuli niekoho označiť za anjela v pravom slova zmysle. V tomto prípade nejde o to, že by bol niekto dostatočne mocný na to, aby komunikoval s nebom, ale skôr odkazuje na láskavosť, srdečnosť a dobrosrdečnosť dotyčnej osoby, ktorá sa spája s anjelmi.

clanek_001

Anjelské čísla

Počuli ste niekedy o anjelských číslach? Sú to sekvencie čísel, zvyčajne troch alebo štyroch, ktoré obsahujú opakovania alebo vzory (napr. 222, 555, 1515, 8787). Určite ste si už niekedy povedali, alebo ste počuli niekoho povedať pri pohľade na hodiny, ktoré ukazovali 11:11, aby ste si niečo zaželali. Jednoducho povedané, tieto čísla vyvolávajú pocit úžasu! 

Verí sa, že sú to posolstvá, ktoré ponúkajú vhľad, múdrosť a smer. Či už ich teda pripisujete anjelom alebo inej vyššej existencii, tieto čísla vám môžu potvrdiť, že ste na správnej ceste, alebo osvetliť význam opakujúcich sa tém vo vašom živote.

Verte či nie, sila a význam opakovania celých čísel má korene v dávnej histórii. Starogrécky filozof a matematický génius Pytagoras veril, že naša realita je fyzickým prejavom energetickej vibrácie čísel. Ak sa teda rozhodnete veriť, že vám anjeli posielajú správy alebo Vaše podvedomie potvrdzuje Vaše vedomie, je isté, že anjelské čísla urobili na našu psychiku trvalý dojem.

Anjelské čísla Vás môžu sprevádzať celé roky, alebo môžete anjelské číslo vnímať ako jednorazovú záležitosť. V spôsobe, akým sa s touto záležitosťou stretávame, neexistuje žiadna hierarchia, čo znamená, že dlhodobejšie alebo jednorazové spojenie nehrá v dôležitosti žiadnu úlohu. Dôležité je, aby ste mu venovali pozornosť. A ako vlastne súvisia Lenka Němečková, Diamanty a Anjeli? Vezmime to poporiadku.

Lenka Nemečková

Tento mladý talentovaný fotograf a umelec z Loun nielenže zachytáva krásne diela cez objektív, ale tvorí aj na plátno. A ako sama hovorí, vo svojich obrazoch a umení hľadá dušu, emócie a silu.

Vyštudovala Západočeskú univerzitu v Plzni, odbor vizuálna kultúra. Okrem toho, že je výtvarníčkou a fotografkou, pôsobí aj ako učiteľka na Základnej umeleckej škole, kde vyučuje fotografiu a dizajn. Svojou kreativitou nešetrí a ponúka fotenie v priestrannom ateliéri v Lounoch alebo v rôznych čarovných priestoroch v Prahe.

Anjeli

Ako už bolo spomenuté vyššie, Lenka Němečková je okrem práce učiteľky a fotografky aj výtvarníčkou. Maľuje anjelov, ktorí žiaria čistou energiou prúdiacou z obrazu. Podľa jej slov je ideálne vyberať si podľa toho, aký pocit z neho máme. Jednoducho povedané, ak Vás jeden obraz priťahuje viac ako iný, je jasné, že práve tento obraz je pre Vás.

Lenkina práca je plná nápadov a anjeli sú vytvorení s veľkou láskou a precíznosťou. Pre Diamondi vytvorila niekoľko jedinečných motívov, ktoré sa budú vynímať v každej miestnosti.

Jedným z úchvatných umeleckých diel je Anjel lásky. Anjel, ktorý predstavuje mier a nekonečno. Má harmonizujúci a upokojujúci účinok a dokáže upokojiť akékoľvek zmätené myšlienky. Povzbudzuje nás, aby sme verili v pozitívne závery a neočakávali nič iné. Motívu dominuje modrá farba, ktorá prináša pokoj, posilňuje životnú silu a upokojuje stavy strachu.

clanek_002

Ak ste milovníkom ružovej, ktorá prevláda na obrázku s názvom Confidence Angel, je to pre Vás zaručene tá pravá farba. Ružová farba symbolizuje lásku, náklonnosť a je farbou nehy a jemnosti. Ak Vám teda motív evokuje dôveru plnú nežnosti, našli ste svojho anjela..

clanek_003

Ak hľadáte zmierenie, mohol by sa Vám páčiť motív s názvom Anjel nádeje. Symbolizuje prijatie toho, že jedného dňa musí všetko odísť, a pomáha prijať kolobeh života. Ukazuje nám, že by sme mali s láskou prijať všetko, čo nám život ponúka.

clanek_004

A ak Vás téma anjelov pohltila alebo sa ňou zaoberáte už dlhší čas, môžete začať vytvárať diamantové maľovanie. Súprava Diamondi obsahuje všetko, čo potrebujete na vytvorenie vlastného malého umeleckého diela, vrátane presne vybrúsených diamantov, samolepiaceho plátna s predtlačenými vzormi, pera s dvoma rukoväťami, vosku, pinzety, farebných šablón a misky na naberanie diamantov. Všetky tieto prvky spolu vytvárajú dokonalý obraz, ktorý zaujme na prvý pohľad.

Nevýhodou mnohých súprav na diamantové maľovanie je, že kamene majú nepravidelný tvar a nevyzerajú prirodzene. V prípade diamantov sa však nič také nestáva. Kamene sú presne vybrúsené a ich veľkosť zodpovedá vzoru, čo Vám umožní vytvoriť realistický a presný obraz.

Diamantové maľovanie je dokonalý spôsob, ako si oddýchnuť a zároveň vytvoriť niečo jedinečné. Ide predovšetkým o to, aby ste si našli chvíľu pre seba a venovali sa tvorivej činnosti, ktorá Vám prináša potešenie. Či už máte pocit, že nad Vami bdie Váš anjel strážny, alebo zrazu uvidíte jedno z anjelských čísel na hodinách, ide o to, aby ste sa cítili dobre. Súprava od spoločnosti Diamondi Vám umožní získať skvelý zážitok z umeleckej tvorby a priniesť si domov jedinečný kúsok, ktorý okamžite upúta pozornosť. Keď teda budete mať svoj kúsok hotový, môže slúžiť ako skvelá dekorácia. A možno si tak môžete každý deň pripomínať, že Váš anjel strážny nad Vami stále bdie.