Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Techniky, ktoré Vám uľahčia proces diamantového maľovania

Možno ste už počuli, že diamantové maľovanie sa v poslednom čase stalo veľkým hitom. Ak Vás tento kreatívny trend tiež zaujal a chceli by ste ho vyskúšať, pripravili sme pre Vás niekoľko trikov, tipov a rád, ktoré Vám proces diamantového maľovania uľahčia, aby ste si celý proces mohli oveľa viac užiť. 

clanek_001

Diamantové maľovanie: kreatívny trend poslednej doby

Diamantové maľovanie je nový kreatívny trend, ktorý si podmanil takmer celý svet. Je to zábavný a originálny spôsob, ako ľahko vytvoriť hotové umelecké diela, aj keď nie ste profesionálny umelec. Ide o vytváranie nádherných obrazov pomocou diamantov, ktoré vyzerajú ako malé kamene. Tie sa potom nalepia na špeciálne samolepiace plátno a vytvoria originálne umelecké dielo. Je to senzačný koníček, pri ktorom môžete relaxovať. Pomáha zmierňovať stres, napätie a poskytuje vám chvíľu pre seba. 

Diamantové maľovanie je veľmi jednoduché a zvládne ho každý. Po dokončení obrazu ho môžete vystaviť v akejkoľvek miestnosti, kde sa stane úžasnou dekoráciou. Ak aj Vás teda diamantové maľovanie nadchlo, pripravili sme pre Vás niekoľko osvedčených techník, ktoré Vám proces diamantového maľovania čo najviac uľahčia.

clanek_002

Techniky a vychytávky diamantového maľovania

Keď si objednáte našu prémiovú sadu Diamondi, dostanete všetko, čo potrebujete na vytvorenie dokonalého obrazu. Každá súprava konkrétne obsahuje - samolepiace plátno s predtlačeným vzorom, pero, misku na naberanie diamantov, vosk na ľahké uchopenie diamantov, vrecúška s konkrétnymi diamantmi, pinzetu, farebnú predlohu, háčiky na zavesenie obrazu a podrobné tlačené pokyny. Ale ako vytvoriť samotný obrázok a aké sú hlavné vychytávky a triky, aby výsledok vyzeral čo najlepšie?

 

  • Ako vytvoriť obraz diamantového maľovania?
  • Nepodceňujte plánovanie
  • Rozdeľte si prácu na menšie úseky
  • Stavte na jednu farbu
  • Aplikujte diamanty riadok po riadku
  • Diamantové pero pre viac diamantov
  • Triedenie a skladovanie diamantov

 

Ako vytvoriť obraz diamantového maľovania?

Najprv si pripravte samolepiace plátno s predtlačeným motívom, na ktoré budete lepiť diamanty. Potom si pripravte pero, misku na naberanie diamantov, voskovú hmotu na ľahké uchopenie diamantov a vrecúška s jednotlivými diamantmi. Každé vrecko má svoj jedinečný symbol, ktorý je vyobrazený aj na samolepiacom plátne. Nájdite na plátne symbol, ktorým chcete začať. Potom nájdite vrecúško s príslušným symbolom a vysypte diamanty z vrecúška do misky s diamantmi. Vezmite pero, naberte malé množstvo vosku a potom naberte diamant. Umiestnite ho perom na príslušný symbol na plátne. Postup opakujte, kým na plátno neumiestnite všetky diamanty všetkých symbolov. 

Ak dodržíte tento postup, nemôžete urobiť chybu. Samozrejme, ako pri každom inom umení, aj tu existujú rôzne techniky, ktoré môžu celý zážitok z diamantového maľovania ešte o niečo vylepšiť. 

Nepodceňujte plánovanie

Najdôležitejším krokom na ceste k dokonalému obrazu diamantového maľovania je  plánovanie. Skôr ako začnete, pozrite sa na celé plátno, preskúmajte ho a rozhodnite sa, kde chcete začať. To Vám pomôže určiť, koľko diamantov každej farby budete potrebovať na plátno. Je jedno, či chcete začať s časťou, ktorá má menej diamantov, alebo či chcete začať s časťou s najväčším počtom diamantov. Plánovaním dopredu si môžete ľahko zabezpečiť, že Váš diamantový obraz bude presne podľa vašich predstáv.

clanek_003

Rozdeľte si prácu na menšie úseky

Ak máte pred sebou obrázok diamantového maľovania, môže sa Vám zrazu zdať, že je to zdĺhavá práca. Existuje riešenie. Začnite pracovať na obraze po malých častiach. Koniec koncov, snaha urobiť celý obraz za jeden deň môže byť zdrvujúca a predovšetkým môže viesť k zbytočným chybám. Preto je lepšie pracovať na obraze po menších častiach, ale o to precíznejšie. Nielenže dokončíte obraz bez chýb, ale určite si tento proces oveľa viac užijete. 

Stavte na jednu farbu

Pokiaľ ide o obrazy diamond painting, existuje niekoľko rôznych metód a techník, ktoré môžete použiť na dosiahnutie požadovaného výsledku. Jednou z najobľúbenejších techník je výber jednej farby. Zjednodušene to znamená, že najprv otvoríte vrecko s jednou farbou diamantov, aplikujete túto farbu na plátno a potom si vyberiete ďalšiu farbu, ktorú chcete použiť. Táto metóda je oveľa jednoduchšia ako použitie viacerých farieb naraz, ktoré môžu diamanty ľahko pomiešať. Túto metódu možno použiť na akýkoľvek motív diamantového maľovania. 

Aplikujte diamanty riadok po riadku

Okrem výberu jednej farby sa pri diamantovom maľovaní často používa aj technika riadok po riadku. V tomto prípade sa diamanty nanášajú v jednom riadku a až po jeho dokončení sa môžu začať nanášať v ďalšom riadku. Ide o efektívny spôsob práce, ktorý Vám umožní detailne sa sústrediť na jednu oblasť obrazu a zabezpečiť, aby každá línia bola dokončená rovnomerne a s maximálnou precíznosťou. 

Ak chcete vytvoriť obraz touto metódou, umiestnite diamanty na plátno vo vybranom rade a pevne ich pritlačte. Tento postup opakujte, kým nie sú všetky diamanty v rade na svojom mieste. Po dokončení jedného riadku prejdite na ďalší a pokračujte, kým nedokončíte všetky riadky. Táto metóda je jednoduchá, ale vyžaduje si trochu trpezlivosti. 

Diamantové pero pre viac diamantov

Na správne dokončenie obrazu diamantového maľovania je nevyhnutné mať k dispozícii správne nástroje a pomôcky. Ak si objednáte diamantovú sadu Diamondi, súčasťou balenia bude aj pero, ktorým môžete diamanty na plátno jednoducho a ľahko pripevniť. Ak sa Vám však nepáči zdĺhavé vyberanie každého diamantu, potom je pre Vás skvelým riešením diamantové pero s možnosťou uchytenia viacerých diamantov. Tento nástroj umožňuje nabrať viacero diamantov naraz a umiestniť ich na plátno. To môže výrazne urýchliť celý proces diamantového maľovania a urobiť ho zábavnejším. Pero tiež zabezpečí, aby boli všetky diamanty na plátne umiestnené rovnomerne. Rovnomernosť je kľúčom k diamantovému umeniu. Viacmiestny diamantový aplikátor Vám môže ušetriť veľa času. Najmä keď pracujete na veľkom obraze. Pero sa používa veľmi jednoducho - stačí vybrať diamanty a umiestniť ich na určené miesta. Je ideálny pre tých, ktorí chcú svoje obrazy dokončiť rýchlo a jednoducho.

Skladovanie a triedenie diamantov

Diamantové maľovanie je naozaj zábavné a obohacujúce. Je však dôležité mať na pamäti niektoré kľúčové techniky maľovania, aby bol samotný proces čo najjednoduchší. Ďalším spôsobom, ako byť pri tvorbe efektívnejší, je triediť a ukladať diamanty podľa farieb. To Vám môže neskôr ušetriť veľa času, keď budete hľadať konkrétnu farbu diamantov. Potom nebudete musieť strácať čas hľadaním správnej farby pri tvorbe a môžete pracovať oveľa efektívnejšie. Pri triedení diamantov existuje niekoľko rôznych spôsobov ako na to:

  • Kartóny na vajíčka - kartóny na vajíčka možno použiť na triedenie a ukladanie diamantov rôznych farieb do jednotlivých sekcií. Kartóny na vajíčka sú úplne ideálne na triedenie čohokoľvek. Ak diamanty roztriedite do kartónov od vajec, uľahčíte si ich neskoršie hľadanie. Zároveň tým zabráni tomu, aby sa diamanty pomiešali. 
  • Výrobníky ľadu - rovnako ako zásobníky na vajcia, aj výrobníky ľadu sú pre Vás ideálne. Tie sú tiež rozdelené do menších sekcií, ktoré Vám poskytnú skvelý prehľad o vašich diamantoch. 
  • Fľaše a nádoby - pokiaľ ide o triedenie diamantov, ďalším skvelým spôsobom skladovania diamantov sú rôzne fľaše a nádoby valcovitého tvaru, do ktorých sa dajú diamanty ľahko uložiť. S takýmito skrutkovacími priehľadnými nádobami budete mať vo Vašich diamantoch poriadok a určite žiadne nestratíte. 

clanek_001

Rám na obraz diamantového maľovania

Chcete, aby výsledný obrázok vyzeral naozaj ako profesionálny? V našom e-shope si môžete pri každom produkte vybrať, či chcete vypnúť plátno diamantového maľovania na rám alebo chcete iba plátno bez rámu a bez vypnutia plátna. Odporúčame vybrať plátno bez rámu a bez vypnutia plátna. Bude sa s ním ľahšie pracovať. Po dokončení diela však musíte plátno vypnúť sami. Ak sa však rozhodnete obraz vypnúť, profesionálne vám plátno natiahneme my. 

Nie ste si istí, či má byť plátno vypnuté, alebo si nie ste istí ničím iným? Nebojte sa nás kontaktovať. Sme tu pre vás a radi Vám so všetkým pomôžeme.