Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Vytvorte diela veľkých maliarov a oživte svoj interiér slávnymi umeleckými dielami

Fascinujú vás diela veľkých umelcov? Ak máte pocit, že by ste niečo také nikdy nedokázali namaľovať, ste na omyle. Vďaka diamantovému maľovaniu môžete byť aj Vy autormi jedinečných obrazov a premeniť tak vzhľad Vášho interiéru. 

clanek_001

Vo svete umenia je mnoho známych mien. Existuje množstvo maliarov, ktorí vytvorili ikonické umelecké diela. Tie sa bežne nachádzajú v najvýznamnejších galériách na svete. Naša jedinečná maliarska technika Vám však umožní vychutnať si najslávnejšie obrazy v pohodlí Vášho domova.

Ako vzniká diamantový obraz

Diamantové maľovanie alebo diamond painting umožňuje vytvárať krásne obrazy veľmi originálnym spôsobom. Namiesto farby sa používajú drobné diamanty, ktoré sa postupne lepia na plátno. Nedokážete maľovať ani farbou, a už vôbec nie diamantmi? Nemusíte si s tým robiť starosti. Každé plátno s vybraným motívom je rozdelené na očíslované polia. Číslo odpovedá vrecku s diamantmi, ktoré máte použiť na danú časť obrazu.

Nemusíte si robiť starosti ani o samotné lepenie kamienkov. Keďže vieme, že ide o naozaj detailnú prácu, pripravili sme pre vás kvalitné samolepiace plátno a praktické pero na naberanie diamantov. V sade skrátka nájdete všetko, čo potrebujete na jednoduché a zábavné maľovanie.

clanek_002

Namaľujte si jeden zo slávnych obrazov

Vo svete umenia je vždy čo vymýšľať. Niektoré obrazy sú však také dokonalé, že sa stali absolútnymi klenotmi. Patria medzi ne diela uznávaných umelcov. Nájdete medzi nimi:

Naša ponuka je skutočne široká a nájdete v nej známe aj menej známe diela slávnych maliarov. Farebné a trblietavé diamanty im dodávajú veľkolepý vzhľad. Obraz s takýmto originálnym spracovaním zaujme každého, preto je diamantová sada s motívom slávneho obrazu vhodná aj ako darček.

Obrazy slávnych impresionistov

Impresionisti priniesli revolúciu do sveta umenia. Zatiaľ čo predtým sa umelci snažili zachytiť realitu presne tak, ako ju videli, impresionisti vnímali svet inak. Všimli si, že sa neskladá z celých čiar, ale z drobných bodov. Okrem toho títo autori nechceli pokračovať v tvorbe obrazov v interiéri, ale rozhodli sa zachytiť dynamiku vonkajšieho sveta a prírody. Medzi najznámejších umelcov tohto obdobia jednoznačne patria:

  • Vincent van Gogh
  • Claude Monet
  • Edouard Manet
  • Pierre Auguste Renoir
  • Georges Seurat

Vincent van Gogh sa preslávil nielen svojimi jedinečnými dielami, ale aj pohnutým osudom a tragickým koncom svojho života. Napriek počiatočnému neúspechu sa tento maliar stal nezabudnuteľným velikánom, a preto v našej ponuke nájdete niekoľko jeho obrazov. Špeciálna diamantová technika sa hodí pre diela ako Alej v Arles s domami, Hviezdna noc alebo Slnečnice.

clanek_003

Medzi ďalšie obľúbené diela patria obrazy Claude Moneta, výtvarné diela Edouarda Maneta a obrazy Pierra Augusta Renoira. V žiari diamantov určite vyniknú diela ako Tulipánové pole v Holandsku, Veľký kanál v Benátkach a Ruže vo váze.

clanek_004

Obrazy so svojráznym zobrazením sveta

Každý vníma svet okolo seba inak. Kľúčom k úspechu niektorých slávnych umelcov boli preto úplne originálne umelecké techniky alebo stvárnenie fascinujúcich predstáv. Vznik hnutí ako surrealizmus, kubizmus, expresionizmus alebo manierizmus bol pre svet umenia o to zaujímavejší.

Diamantové maľovanie môže tieto obrazy posunúť ešte o kúsok ďalej. Jedinečné prevedenie premení každý kus na žiarivý klenot, ktorý ľahko rozžiari každú miestnosť. Ak si neviete vybrať obraz z našej širokej ponuky, môžete skúsiť obraz Tiger od Franza Marca alebo Syn človeka od Reného Magritta.

Ak hľadáte klasickejšie diela, nájdete tu aj notoricky známe obrazy ďalších významných umelcov. Svoje miesto má u nás otec kubizmu Pablo Picasso, expresionista Edvard Munch alebo divoký manierista Giuseppe Arcimboldo, ktorého osobitý portrét Rudolfa II. mal celosvetový úspech. 

clanek_005

Renesanční maliari

Teraz sa vráťme späť k tradičnejšiemu umeniu. Ak sa pozrieme na najznámejšie diela v dejinách umenia, mnohé z nich nás zavedú práve do renesancie. Ak neviete, ktorého umelca zaradiť do tejto kategórie, jedným z nich je všestranný umelec a tvorca najslávnejšieho obrazu všetkých čias - Leonardo da Vinci. Pre svoj diamantový obraz si tak môžete zvoliť známu Monu Lisu alebo Dámu s hranostajom.

Medzi ďalších obľúbených renesančných maliarov patria Albrecht Dürer, Pieter Bruegel či Michelangelo. Pre svoj diamantový obraz si môžete vybrať obľúbený motív, napríklad Lovci v snehu alebo Stvorenie Adama.

clanek_006

Klasickí umelci

Hoci je renesancia pre výtvarné umenie skutočne významným obdobím, počas celého obdobia sa objavovali jedineční umelci. Jedným z takýchto umelcov je Caspar David Friedrich, predstaviteľ romantizmu a krajinomaľby, Ambrosius Bosschaert, maliar zátiší, a Karl Paul Themistocles von Eckenbrecher, významný predstaviteľ krajinomaľby. 

Ak ste milovníkom prírody a rastlín, ponuka diamantových obrazov s motívmi týchto umelcov je pre vás ideálna. Ak neviete, ktorý obraz si vybrať, určite vám môžeme odporučiť dielo Zátišie s kvetmi. Vďaka ostrému kontrastu farieb tu vynikne hra farebných diamantov a obraz sa stane dominantou interiéru.

clanek_007

Originálne motívy

Rozhodli ste sa pre diamantové maľovanie z dôvodu, že máte radi originálne veci? Potom možno aj Vy hľadáte obraz s podobným motívom! To nebude problém ani u nás. Mysleli sme aj na všetkých milovníkov výstrednosti a rozšírili sme našu ponuku o diela umelcov, ako sú Henri Rousseau, Gustav Klimt, a tiež o ponuku jedinečných pop-artových obrazov.

clanek_008

Prečo si pre diamantový obraz zvoliť dielo slávneho maliara

V histórii maliarstva sa objavili jedineční maliari. Niektorí sa snažili šokovať a provokovať, iní realisticky zobrazovali svet okolo seba a ďalší ukázali, že existuje mnoho spôsobov, ako vnímať veci okolo nás. Všetci však majú spoločné to, že dokázali svetu priniesť nezabudnuteľné diela a ukázali, že každý vidí tú istú vec inak.

Ak teda hľadáte obraz, ktorý je nielen krásny, ale nesie v sebe aj hlbšie posolstvo, určite si vyberte z našej ponuky obrazov veľkých maliarov. Premyslený a známy motív stvárnený jedinečnou maliarskou technikou prinesie do Vášho domova prvok originality

Obrazy slávnych umelcov sú tiež dobrou voľbou, pokiaľ chcete sadu diamantového maľovania venovať ako darček. Aj keď je vnímanie krásy subjektívne, niektoré umelecké diela obdivujú všetci bez rozdielu, takže viete, že neurobíte chybu.

Čo všetko Vám prinesie diamantové maľovanie?

Ak si myslíte, že diamantovým maľovaním získate len očarujúcu dekoráciu, ste na omyle. V skutočnosti vám maľovanie diamantov, teda samotný proces tvorby, prinesie mnoho benefitov, ktoré prospejú vášmu telu a mysli. 

  • Zlepšuje Vašu jemnú motoriku

    Lepenie diamantov vás naučí jemnej práci a vnímaniu drobných detailov. Zlepšíte tak svoje motorické schopnosti a presnosť. 

  • Uľavuje od stresu a napätia

    Diamantové maľovanie je veľmi uvoľňujúca činnosť. Obráti vašu pozornosť iným smerom a počas tohto času máte čas na nič nemyslieť a nechať mozog odpočívať. Zbavíte sa tak stresu, úzkosti a napätia a tvorivá činnosť Vám vyčistí myseľ.

  • Prebudí Vaše kreatívne schopnosti

    Niekedy objavíme svoj talent úplne náhodou. A diamantové maľovanie môže odhaliť, že máme vlohy pre tvorivé činnosti vo všeobecnosti. Ak teda chcete v niekom vzbudiť tvorivého ducha a rozvíjať jeho zručnosti, nezabudnite darovať sadu diamantového maľovania.

  • Zlepšuje schopnosť koncentrácie

    Presnosť a cit pre detail. Práve tieto dve zručnosti sú dôležité pre diamantové maľovanie. Prostredníctvom tejto tvorivej činnosti si prirodzene posilníte schopnosť sústrediť sa a zároveň sa naučíte trpezlivosti.

  • Zlepšuje náladu

    Postupné pokroky a vznikajúce dielo vo Vás vyvolajú radosť a postarajú sa o uvoľnenie hormónov štastia. Uvidíte, že celý tvorivý proces povedie k lepšej nálade a následnému sebaoceneniu. 

  • Chráni mozog pred degeneratívnymi ochoreniami

    Mozog je potrebné neustále cvičiť a aktivizovať. Diamantové maľovanie má túto schopnosť, a preto vám pomôže účinne chrániť mozog pred neskoršími degeneratívnymi poruchami. 

clanek_009

Prečo nakupovať u Diamondi

Teraz už viete, aký motív si môžete vybrať a čo Vám tento módny kreatívny koníček prinesie. Možno sa však pýtate, prečo by ste mali nakupovať práve u nás. Odpoveď je jednoduchá - naše diamantové sady sú prepracované a zakladáme si na priémiovej kvalite. Ak ich teda darujete, nemusíte sa obávať, že vám bude chýbať nejaký komponent alebo že kamene začnú za pár týždňov odpadávať z obrazu.

  • Súčasťou sady sú všetky potrebné veci a Vy môžete začať maľovať hneď.
  • Predtlačené plátno sa nekrčí a všetko je na ňom prehľadne vidieť.
  • Diamanty sú vyrobené zo živice, majú žiarivé farby a ľahko sa lepia.
  • Ak si neviete rady s presným postupom, v balení nájdete prehľadný a zrozumiteľný návod.
  • Sady sa vyznačujú prémiovou kvalitou a prijateľnou cenou.
  • Počas nákupu a po ňom nás môžete kedykoľvek kontaktovať a my Vám radi poradíme alebo pomôžeme.
  • Výroba a balenie prebieha u nás v Českej republike a starostlivo kontrolujeme kvalitu jednotlivých častí sady. 
  • Použité lepidlo udrží diamanty na svojom mieste. Ak sa rozhodnete obraz zavesiť na stenu, nemusíte sa obávať, že diamanty odpadnú a obraz stratí časť svojej krásy.
  • Sme najväčší európsky predajca a v našej ponuke nájdete stovky obrazov.

Vážime si našich zákazníkov a záleží nám na ich spokojnosti. Ak sa teda stanete členom Klubu Diamantového maľovania, získate prístup k unikátnym motívom, stabilnú zľavu na jednotlivé obrazy a zvýhodnenú cenu pri väčších nákupoch. 

Ak už máte doma dielo známeho umelca, pozrite si ďalšie motívy z našej ponuky obrazov s diamantmi. Pretože keď raz objavíte krásu diamantového maľovania, určite nezostanete len pri jednom obraze!