Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Tipy pre správnu tvorivú atmosféru

Prišla vám sada na diamantové maľovanie a vy chcete okamžite začať tvoriť? Najprv sa uistite, že ste si pripravili optimálny priestor a zabezpečili príjemnú atmosféru. Iba tak si maximálne vychutnáte diamantové maľovanie.

clanek_001

Pri akejkoľvek činnosti doma je vždy dôležité pohodlie. Inak pri takejto činnosti dlho nevydržíte. Pri diamantovom maľovaní by ste však mali dbať ešte na jednu vec, a tou je príjemná tvorivá atmosféra.

Urobte z diamantového maľovania rituál

Základom tvorivej atmosféry ste predovšetkým Vy a Vaše aktuálne rozpoloženie. Urobte si preto z diamantového maľovania príjemný a obľúbený rituál. Nevenujte sa tvorbe obrazu náhodne. Naopak, vytvorte si dostatok priestoru a opakovane sa k tejto činnosti vracajte.

Rituály sú dôležité. Vďaka nim vstupuje do nášho života určitý poriadok a systém. Telo a myseľ sa potom môžu uvoľniť a oveľa ľahšie sa dostať do tvorivého procesu. Tak ako Vás uvoľní horúci kúpeľ alebo sledovanie televízneho programu, môže Vás uvoľniť aj diamantové maľovanie. Jediný rozdiel je v tom, že tvorivá činnosť Vám prinesie mnoho ďalších výhod.

Nájdite si vhodné miesto

Základom správnej tvorivej atmosféry je príjemné miesto. Preto si doma nájdite prostredie, v ktorom sa cítite dobre a kde je dostatok priestoru. Nezabudnite, že diamantové maľovanie si vyžaduje priestor. Okrem plátna s rozmermi 40x50 cm musíte mať po ruke aj farebné diamanty. Preto je ideálne sedieť pri stole s pohodlnou stoličkou.

Tvorivej atmosfére pomáha aj to, ak máte k dispozícii stály priestor pre svoju tvorivú prácu. Pretože ak budete tvoriť v obývačke a každý deň budete musieť vytiahnuť celú diamantovú sadu a znova ju upratať, čoskoro Vás to omrzí. Ak teda máte možnosť, vyhraďte si špeciálne miesto len na tvorbu.

clanek_002

Nezabudnite na optimálne osvetlenie

Tak ako je dôležité mať pohodlnú stoličku a stôl, je dôležité myslieť aj na správne osvetlenie. Diamantové maľovanie je naozaj detailná a jemná práca. Je potrebné dbať na správny výber kamienkov a ich presné umiestnenie na plátne. 

Pripravte si všetko, čo budete potrebovať

Aby ste dosiahli správnu tvorivú atmosféru, nemali by ste sa nechať ničím rušiť. Preto si pred lepením pripravte celý obsah balenia. V sade nájdete:

  • plátno 
  • farebnú predlohu
  • sáčky s diamantmi
  • pero
  • voskovú hmotu
  • misku
  • pinzetu

Rozhodnite sa, kde chcete začať lepiť, nasypte diamanty do misky a pustite sa do práce. Keď budete mať všetko na jednom mieste, diamantové maľovanie pôjde hladko a po chvíli uvidíte na plátne prvé pokroky. Tie Vás potom budú motivovať k dokončeniu práce. 

clanek_003

Pripravte si občerstvenie 

Tvorivú atmosféru podporí aj dobré jedlo a pitie. Urobte si teda čaj alebo kávu a pripravte si orechy alebo sušienky. Takto nebudete musieť zbytočne vstávať od stola a môžete sa svojmu koníčku venovať oveľa dlhšie.

Doprajte si relax

Všetky tipy vám pomôžu vytvoriť lepšiu tvorivú atmosféru. Určite sa však nezaobídete bez ďalších drobností. Premýšľajte o tom, ako sa cítite najlepšie. Či už chcete pracovať v tichu za zatvorenými dverami, obklopení rodinou alebo pri hudbe. Všetky možnosti sú platné a je len na Vás, ktorej dáte prednosť.

Keď nájdete vhodnú zvukovú kulisu, zamerajte sa na iné veci. Oblečte si pohodlné oblečenie, zapáľte si aromalampu alebo sviečku a celkovo si vytvorte atmosféru, pri ktorej sa budete cítiť dobre.

Neponáhľajte sa

Ťažko sa dostanete do tvorivej nálady, ak sa sústredíte na výkon alebo premýšľate o tom, čo ešte musíte urobiť do konca dňa. Diamantové maľovanie je skvelou formou tvorivého uvoľnenia a rozhodne by sa nemalo uponáhľať. Vyhraďte si preto dostatok času na svoje hobby a snažte sa počas neho relaxovať a nemyslieť na iné veci.

Pri samotnom lepení kamienkov sa neponáhľajte. Pri diamantovom maľovaní ide predovšetkým o presnosť a precíznosť. Uponáhľanie Vám nepomôže. 

Zapojte ďalších členov rodiny 

Diamantové maľovanie nemusí byť aktivitou len pre jedného. Ak zistíte, že tvorivá nálada prichádza, keď ste obklopení svojimi blízkymi, nebojte sa ich zapojiť. Diamantový obraz môžete tvoriť s celou rodinou. Konečný obraz bude potom dielom všetkých a bude tvoriť krásnu dekoráciu. A to nielen pre jeho žiarivé farby, ale aj pre jeho príbeh.

Vhodných motívov na rodinnú fotografiu nájdete u nás množstvo. Stačí si vybrať kategóriu a nechať sa osloviť. Ak však túžite po niečom skutočne osobnom, môžete si nechať vyrobiť diamantový obraz na mieru! 

Diamantový obraz podľa vlastnej fotografie môže dať Vášmu obľúbenému životnému momentu úplne nový vzhľad. Stačí si vybrať vhodnú fotografiu a my Vám ju radi vytvoríme. Výsledkom bude trblietavé a krásne farebné umelecké dielo, na ktorého tvorbe sa môže podieľať celá rodina.

clanek_004

Čo vám prinesie správna tvorivá atmosféra 

Kreatívne koníčky vrátane diamantového maľovania majú dobrý vplyv na ľudské zdravie. Aby sme z nich však mali úžitok, musíme si na tieto koníčky naozaj nájsť čas a maximálne si ich užiť. Optimálna tvorivá atmosféra je potom cestou k tomu, aby sa tvorivé hobby stalo zvykom a obľúbenou činnosťou. Pýtate sa, čo získate z diamantového maľovania?

  • Krásný obraz. Diamantové maľovanie Vám prinesie veľa a výsledný obraz bude presne taký, z ktorého sa môžete tešiť navždy. Jednotlivé diamanty sú vybrúsené zo živice, ktorá im dodáva ich očarujúce vlastnosti. Sú tiež veľmi odolné a nemusíte sa obávať, že by Vám z obrazu spadli. Tým sa obrazy Diamondi odlišujú od iných, menej kvalitných možností.
  • Čas pre seba. Pravidelným venovaním sa tomuto koníčku získate čas pre seba. Môžete si tak upokojiť svoje myšlienky a nenechať sa chvíľu nikým rušiť. Spolu s obľúbenou hudbou a vôňou si tento čas naplno užijete a uvoľníte sa. Postupný pokrok navyše vedie k sebapoznaniu a radosti. A to je ten najlepší darček, aký si môžete dať.
  • Kontrolu nad stresom. Stres nás ovláda každý deň. Preto je dobré vytvoriť si malý ostrov pokoja a načerpať nové sily. Diamantové maľovanie je v tomto ohľade skvelou voľbou. Tvorivá činnosť sústredí Vašu pozornosť úplne novým smerom a Vaša myseľ bude mať dostatok času na to, aby sa úplne zbavila stresu. Odstránením stresu zmizne aj svalové napätie, ktoré môže u niektorých ľudí spôsobovať bolesti hlavy, chrbta a kĺbov. 
  • Tréning sústredenia a trpezlivosti. Niekedy sa stáva, že chceme všetko hneď. Ale s diamantovým maľovaním to nejde a rýchlejšie tempo neprinesie žiadne výhody. Preto sa pomalým a presným lepením diamantov naučíte čakať a zistíte, že nie všetko musí byť hotové okamžite. Okrem toho sa pri tejto aktivite naučíte sústrediť a zvýšiť sebadisciplínu.. 
  • Schopnost vnímať detaily. Diamantové maľovanie je veľmi jemná a citlivá činnosť. Drobné diamanty a ich lepenie na plátno Vás naučí pracovať aj s tými najmenšími detailmi. Okrem toho sa postupne zlepší Vaša jemná motorika. Presnosť a hra s milimetrami Vás naučí byť zodpovednejšími a lepšie vnímať aj tie najmenšie detaily. Táto schopnosť Vás môže posunúť ešte ďalej vo Vašich tvorivých schopnostiach. V skutočnosti môžete objaviť ďalšie zaujímavé koníčky, pri ktorých sa Vám táto zručnosť bude hodiť.
  • Zdravé cvičenie pre mozog. Tak ako trénujeme svoje telo, aby bolo vitálne a odolné, musíme trénovať aj svoj mozog. Aj keď sa môže zdať, že Vám to stále páli, s vekom sa to môže zmeniť. Neustále pozeranie do telefónu alebo počítača rozhodne neprospieva jeho funkcii, preto je potrebné mu pomôcť. Skvelým riešením sú napríklad krížovky alebo sudoku. Tvorivé záľuby však môžu mozog precvičovať podobným spôsobom. Preto sa nebojte darovať diamantovú sadu ako darček. Okrem krásneho obrazu darujete aj zdravie.

clanek_005

Existuje viacero dôvodov, prečo sa venovať diamantovému maľovaniu. Pri výbere motívu zohľadnite, či chcete obraz zavesiť na stenu a akú miestnosť má zdobiť. To Vám umožní rozhodnúť sa, či chcete plátno zarámovať a aký motív bude najvhodnejší.

6 dôvodov, prečo začať diamantové maľovanie s Diamondi

O výhodách samotného diamantového maľovania sme už hovorili. Teraz Vám však ukážeme, prečo by ste si mali vybrať práve Diamondi.

  • Široký výber motívov. V našej ponuke nájdete najširší výber originálnych motívov. Sme najväčším výrobcom diamantového maľovania v Európe. Neustále rozširujeme našu ponuku obrazov o nové motívy. Ak by ste však chceli mať vlastný obraz podľa obľúbenej fotografie, nebude to žiadny problém. Vyrobíme Vám obraz na mieru v najvyššej možnej kvalite.
  • Podporíte dobrú vec. Rozhodli sme sa pomôcť. Preto z každej objednávky, ktorú si u nás objednáte, posielame príspevok Mobilnému hospicu Ondrášek. Kúpou diamantovej sady teda urobíte radosť nielen sebe, ale pomôžete aj niekomu inému.
  • Výhody pre registrovaných zákazníkov. Keď sa zaregistrujete do klubu diamantového maľovania, získate celý rad výhod. Budete mať neustále nižšie ceny a prístup k jedinečným motívom. Okrem toho získate množstevnú zľavu pri nákupe nad 150 eur.
  • Expresné doručenie. Pretože vieme, že sa nemôžete dočkať, kým začnete so svojím novým kreatívnym koníčkom, Vaše objednávky odosielame do 24 hodín od ich vytvorenia. Navyše, ak nakúpite za viac ako 50 eur, získate dopravu zadarmo.
  • Kvalitné komponenty. Celá výroba prebieha v Európe a pre každú časť sady vyberáme tie najlepšie materiály. Živicové diamanty sú odolné, krásne a vďaka kvalitnému lepidlu a plátnu vydržia navždy. Nemusíte sa obávať, že sa časom začnú opotrebovávať a obraz sa Vám bude strácať pred očami.
  • Darčekové balenie. Diamantové maľovanie je skvelý darček. Preto je každá sada zabalená ako darček a môžete ju ihneď niekomu darovať.