Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Ako zabaviť deti doma, keď počasie nie je vhodné na aktivity vonku

Každý rodič asi vie, aké ťažké je zabaviť deti, keď nám počasie nedovoľuje venovať sa aktivitám vonku. Preto sme pre Vás pripravili niekoľko tipov a rád, ako môžete svoje deti zabaviť nielen počas nekonečnej zimy. Jedným z takýchto skvelých riešení je napríklad diamantové maľovanie Diamondi, ktorý zaujme celú Vašu rodinu. 

Zima je tu a s ňou aj dlhé obdobie, keď sa skoro stmieva a počasie často znemožňuje ísť s deťmi von. K tomu sa pridávajú rôzne choroby a mnohí rodičia čelia ťažkej úlohe, ako zabaviť svoje deti.

clanek_001

Hry sú obzvlášť dôležité pre rozvoj dieťaťa.

Pre deti sú hry veľmi dôležité. Najmä z hľadiska ich vývoja. Vhodné detské hry môžu zlepšiť detskú tvorivosť, predstavivosť a zároveň zlepšiť jemnú a hrubú motoriku. Rovnako dôležitá je pre deti aj umelecká tvorba, ktorá okrem rozvoja predstavivosti umožňuje malým deťom komunikovať so svetom svoje myšlienkové pochody, pre ktoré ešte nemusia poznať vhodné slová a označenia.

Malé deti zvyčajne nepotrebujú žiadny špeciálny program. Najväčšiu zábavu pre ne predstavuje, keď sa môžu zúčastňovať na bežných aktivitách spolu s rodičmi. Najčastejšie ide o spoločné varenie alebo pečenie, upratovanie, umývanie riadu alebo pranie a vešanie bielizne. Keď dieťa vykonáva tieto činnosti, hrá sa v podstate na dospelého, čo je veľmi dôležité pre jeho duševný a telesný vývoj. Nesnažte sa mu v tom brániť, ale podporujte ho v podobných činnostiach a vymýšľajte úlohy, ktoré zvládne bez problémov. 

Diamantové maľovanie ako skvelá zábava pre všetky deti

Jedným zo spôsobov, ako môžete deti zabaviť, je diamantové maľovanie. Je to forma umenia, ktorá umožňuje každému stať sa profesionálnym umelcom. Diamantové maľovanie so sebou zároveň prináša mnoho výhod a môžu sa mu venovať deti, tínedžeri, dospelí aj seniori. Ak teda aj Vy váhate, ako zabaviť svoje deti v karanténnej miestnosti alebo keď vonku prší, diamantové maľovanie môže byť skvelým riešením. Určite nadchne aj Vás. 

clanek_002

Čo presne je diamantové maľovanie?

Diamantové maľovanie možno zjednodušene opísať ako tvorbu obrazov pomocou tzv. diamantov, ktoré vyzerajú ako malé kamienky nalepené na samolepiacom plátne. Jednoduchým nalepením týchto malých kamienkov na plátno jedného po druhom vznikne jedinečné umelecké dielo. Potom ho môžete zavesiť do ktorejkoľvek miestnosti vo Vašej domácnosti, kde sa stane krásnou interiérovou dekoráciou. 

Diamantové maľovanie je jednoduché a zvládne ho každý. Diamondi Vám domov pošle súpravu, ktorá obsahuje všetko potrebné na vytvorenie jedinečného umeleckého diela. Ak chcete začať, pripravte si samolepiace plátno s predtlačeným motívom, na ktoré nalepíte diamanty. Pripravte si tiež pero, misku na naberanie diamantov, voskovú pastu na ľahšie uchopenie diamantov a vrecúška s diamantmi. Každá taška je vybavená jedinečným symbolom, ktorý sa zhoduje so symbolom na plátne. Vyberte si teda jeden symbol na plátne a začnite s ním. Vyprázdnite diamanty z vrecúška s rovnakým symbolom do priloženej misky na diamanty, vezmite pero, naberte ním malé množstvo vosku a potom diamant vyberte. Pomocou pera opatrne umiestnite diamant na príslušný symbol na plátne. Tento postup opakujte, kým na plátno neumiestnite všetky diamanty pre všetky predtlačené symboly. 

Pre koho je diamantové maľovanie určené?

Diamantové maľovanie je vhodné pre každého, kto si chce užiť trochu netradičnej zábavy, vyskúšať niečo nové alebo uniknúť od každodenných starostí. Je to skutočne kreatívna činnosť, ktorú si zaručene užijú mladí aj starší maliari, začiatočníci aj pokročilí. Obrazy Diamondi môže vytvárať každý, najmä deti

Neodporúča sa používať diamantové maľovanie s malými deťmi do približne 3 rokov, pretože môžu vdýchnuť malé predmety, ktorých súprava obsahuje niekoľko. V ideálnom prípade sa odporúča začať diamantové maľovanie s deťmi vo veku od 6 rokov. Vo veku 6 rokov, keď dieťa začne chodiť do školy, sa predpokladá, že je pripravené a schopné vykonávať činnosť diamantového maľovania. Rodičia môžu, samozrejme, pomôcť svojim deťom, napríklad pri rozdeľovaní vreciek s diamantmi a pri všeobecnej príprave pred samotnou prácou. 

Ak chcete svoje dieťa ešte viac motivovať k tvorbe, môžete si zaobstarať aj obrázok na diamantové maľovanie a tvoriť spolu s dieťaťom. Diamantové maľovanie sa zrazu môže stať skvelou zábavou pre celú vašu rodinu.

clanek_003

Prečo je diamantové maľovanie pre deti také prospešné?

Diamantové maľovanie pre deti je jedinečná tvorivá technika s krásnymi výsledkami, ktorá je pre deti niečím novým a neobvyklým. Okrem toho diamantové maľovanie deti nielen baví, ale pomáha aj ich rozvoju. Okrem toho deti uvidia, ako im pod rukami vzniká krásne umelecké dielo, ktoré vytvorili najmä svojou šikovnosťou, trpezlivosťou a usilovnosťou

Hlavné výhody detského diamantového maľovania 

Diamantové maľovanie pre deti má nespočetné výhody:

  • je to originálny darček pre všetky deti 
  • umožňuje dieťaťu stať sa na chvíľu skutočným umelcom.
  • pomáha rozvíjať kreativitu
  • pomáha zlepšovať jemnú a hrubú motoriku
  • zlepšuje koordináciu rúk a očí
  • zlepšuje presnosť a koncentráciu 
  • poskytuje zábavu na mnoho hodín
  • pomáha uvoľniť a zrelaxovať myseľ
  • prináša radosť a potešenie z hotového obrazu
  • výsledok môže slúžiť ako skvelá dekorácia interiéru v detskej izbe

 

 

 

     

     

    Špeciálne detské motívy Diamondi

    Výhodou diamantového maľovania Diamondi je skutočne široká škála motívov. Celkovo obsahuje viac ako 3 000 prémiových motívov a každý mesiac pribúdajú ďalšie a ďalšie. Diamondi sa podrobne zameriava najmä na krásne obrázky pre deti, z ktorých si zaručene vyberú deti všetkých vekových kategórií. Či už má vaše dieťa rado zvieratká, princezné, autíčka, jednorožcov, dinosaurov, prírodu, Malého princa alebo napríklad Minecraft, Diamondi Vám prináša všetky detské témy, ktoré sú v súčasnosti medzi deťmi populárne. Stačí si len vybrať tú, ktorá sa Vášmu dieťaťu páči najviac. 

    Okrem toho by menšie aj väčšie deti mohli zaujať motívy akčných filmových hrdinov. Konkrétne sme pripravili obrázky Disney, obrázky Mickey Mouse, obrázky s motívmi Strážcov galaxie, obrázky Marvel, obrázky Groot, obrázky s Malou morskou vílou, obrázky s Pirátmi z Karibiku, obrázky Avengers, obrázky s motívmi Ľadového kráľovstva, obrázky z Krásky a zvieraťa alebo obrázky Mandalorianov. 

    Ak si náhodou nie ste istí, aký motív svojmu dieťaťu zaobstarať, rozdelili sme našu ponuku detských obrazov do kategórií podľa veku, aby ste si mohli správne vybrať. 

    clanek_004

    Obrázok diamantového maľovania obrazu podľa vlastnej fotografie dieťaťa

    Váhate, ako zabaviť svoje deti doma, ale nie ste si istí, či sa im bude páčiť téma koní, šteniatok alebo motorky? Nechajte ho vytvoriť obraz diamantového maľovania s jeho vlastnou fotografiou. Na deti môže rovnako účinne pôsobiť obrázok s diamantového maľovania s fotografiou domáceho maznáčika alebo dokonca celej rodiny. Vyrobiť si diamantové maľovanie z vlastnej fotografie nie je vôbec zložité. Pri objednávke jednoducho nahrajte vybranú fotografiu a my ju pre Vás premeníme na diamantové maľovanie. 

    Aby bol výsledok čo najkrajší, stačí dodržať niekoľko pravidiel:

    • vždy použite čo najväčšiu fotografiu
    • fotografia by mala byť správne zaostrená a detaily by mali byť jasne rozoznateľné
    • fotografia by mala mať dostatočne veľké rozlíšenie (aspoň 1 MB).
    • v prípade portrétov by mala byť tvár dostatočne veľká, aby bolo možné správne zobraziť všetky detaily a jemné tieňovanie
    • pozor na všetky druhy tieňov a svetiel (ak sú detaily v tieni, splynú s okolím a nebudú sa dobre premietať do diamantového maľovania) 

    Ďalšie spôsoby, ako zabaviť dieťa

    Existuje mnoho ďalších spôsobov, ako dieťa zaujať. Môžu to byť napríklad najrôznejšie slovné hry. Tie sú užitočné najmä počas dlhých ciest autom, keď sa dieťa môže po chvíli nudiť. Jednou z takýchto hier je hra, v ktorej si vymyslíte povolanie, vec, osobnosť alebo zviera a dieťa sa snaží zistiť, kto ste, kladením jednoduchých otázok. 

    Ak hľadáte spôsob, ako zabaviť dieťa doma, môžete vyskúšať aj osvedčené aktivity, ako sú hádanky, pamäťové hry, detské krížovky, klasické maľovanie, schovávačky alebo modelovanie. Môžete tiež vyskúšať zasadiť s dieťaťom nejaké bylinky do kvetináča a potom môže pravidelne každý deň pozorovať, ako sa rastlinke darí. Najvďačnejšou rastlinou je v tomto prípade žerucha. Jednoducho ju položte na vlhkú vatu a do dvoch dní môžete vidieť prvé klíčky. 

    Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako zabaviť svoje dieťa. Nebojte sa byť čo najkreatívnejší, ale nenúťte dieťa do hier, ktoré ho nebavia. Skôr sa vždy snažte vymyslieť niečo, čo ich naozaj nadchne.