Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Hľadáte originálny darček pre kreatívne ženy? Prinášame vám originálny tip!

Kreatívne ženy nemôžete odbiť čokoládou na narodeniny. Je potrebné nájsť taký darček, ktorý bude rozvíjať ich kreativitu a ešte prinesie niečo navyše. Ak ste stále nenašli inšpiráciu, pripravili sme pre vás tip. Je to diamantové maľovanie

clanek_001

Diamantové maľovanie, známe aj ako diamond painting, je pomerne nová maliarska technika. Na vytváranie obrazov sa tu nepoužívajú tradičné farby, ale drobné farebné diamanty. Tie postupne lepíte na plátno a sledujete, ako sa vám pod rukami vytvára trblietavý obraz.

Výsledkom celého tvorivého procesu je žiarivé umelecké dielo, ktoré si môžete zavesiť na stenu alebo kdekoľvek vystaviť. Z tohto dôvodu je dobré objednať si sadu, v ktorej je plátno už napnuté na ráme.

Prečo je sada na maľovanie diamantov lepšia ako iné kreatívne darčeky

Existuje celá škála kreatívnych koníčkov. Patrí medzi ne pletenie, háčkovanie, výroba šperkov, fotografovanie, renovácia nábytku alebo dokonca klasické maľovanie. Všetky však predstavujú minimálne jeden z dvoch problémov. Buď sú tieto koníčky náročné a vyžadujú si určitú zručnosť, alebo sú nákladné. Pri diamantovom maľovaní  však na tento problém nenarazíte.

Zabaví človeka na celé hodiny

Správny darček by vám mal robiť radosť ešte dlho po tom, ako ho darujete. Sady diamantového maľovania túto požiadavku jednoznačne spĺňajú. Samotný proces tvorby trvá niekoľko hodín a mal by byť rozdelený do niekoľkých dní. Hotová maľba je potom vysoko kvalitná, takže sa nemusíte obávať, že farebné kamienky z maľby odpadnú, ako je to v prípade konkurenčných výrobkov.

Na diamantové maľovanie nie je potrebný žiadny špeciálny talent

Kreatívne koníčky často žiadajú nejakú predchádzajúcu znalosť alebo špeciálnu zručnosť. K diamantovému maľovaniu však nič také nepotrebujete. Stačí len trpezlivosť a trocha času. Pustiť sa do tohto hobby tak môže skutočne úplne každý.

clanek_002

Nemusíte zháňať žiadne špeciálne vybavenie

Ak máte vo svojom okolí tvorivú a akčnú ženu, treba sa jej darčekom nielen trafiť do vkusu. Pri mnohých kreatívnych záležitostiach totiž musíte zisťovať, či má doma všetko potrebné vybavenie. S diamantovou sadou môžete túto starosť úplne vypustiť. Všetky potrebné veci nájdete vo vnútri každej sady.

Diamantové maľovanie nie je nákladné

Na rozdiel od iných tvorivých aktivít a kreatívnych koníčkov je diamond painting lacným hobby. Stačí iba zakúpiť sadu s vybraným motívom a žiadne ďalšie investície už nie sú potrebné. Na rozdiel od fotenia alebo nákupu profesionálneho maliarskeho vybavenia sú potreby pre diamantové maľovanie cenovo výhodné.

Obraz má očarujúci a netradičný vzhľad

Výsledný obraz sa krásne trblieta a hrá celou paletou farieb. Jeho vzhľad je vďaka špecifickej maliarskej technike naozaj unikátny. Niekedy sa preto táto technika nazýva aj diamantové vyšívanie. A to práve z dôvodu, že výsledné dielo trochu pripomína obrazy, ktoré vznikajú vyšívaním.

Môžete vytvárať celé kolekcie obrazov

Pokiaľ tento kreatívny darček obdarovanú ženu zaujme, máte vyhraté. V našej ponuke totiž nájdete desiatky motívov, a tak môžete jej kolekciu postupne rozširovať o ďalšie obrazy a zaručiť jej tak pravidelný prísun tvorivej zábavy.

clanek_003

Môže odhaliť skrytý talent

Jedna kreatívna aktivita vedie k druhej. Tým, že niekomu venujete diamantovú sadu, môžete v ňom podnietiť tvorivosť a chuť rozvíjať kreativitu. Od diamantového maľovania sa potom môže ľahko dostať k ďalším tvorivým koníčkom.

Zlepší psychickú kondíciu

Diamond painting nie je len zábavná činnosť. Pôsobí totiž terapeuticky na ľudskú myseľ. Proces lepenia kamienkov dokáže redukovať stres, napätie aj úzkosť. Okrem toho učí lepšiu koncentráciu a trpezlivosti. Pozitívny vplyv má aj na jemnú motoriku a lepšiu koordináciu rúk a zraku.

Diamantové motívy vhodné pre ženy

Nikde nie je napísané, aké obrazy sú vhodné pre ženy a aké pre mužov. Všetko sa preto odvíja predovšetkým od preferencií danej ženy, jej záujmov a koníčkov. Pokiaľ ale tápete a nemáte žiadny nápad, radi Vám poradíme a ukážeme Vám tie najobľúbenejšie motívy.

Medzi najobľúbenejšie kategórie motívov pre ženy sa radia:

Každá z týchto kategórií obsahuje celý rad očarujúcich obrazov. Nájdete medzi nimi úplne originálne námety, ale aj také, ktoré sa inšpirujú dielami veľkých umelcov. Teraz už si ale poďme predstaviť tipy na konkrétne obrazy.

Príroda a krásne miesta

Na svete existuje mnoho krásnych zákutí a miest, na ktoré sa nikdy nestihneme pozrieť. Ich atmosféra je však očarujúca, a tak je dobré si ich dušu zachytiť aspoň na obraze. V našej ponuke takýchto miest nájdete celý rad. Jedným z krásnych motívov, ktorý prináša vôňu diaľok, je Dievča hojdajúcu sa na pláži. Snové farby, more a žiariaca obloha, a to všetko umocnené trblietavými kamienkami. Tento obraz rozsvieti akýkoľvek múr a stane sa tak naozaj krásnym darčekom.

clanek_001

Pokiaľ hodláte darček venovať niekomu, kto skôr preferuje hory a horskú prírodu, potom môžete zvoliť obraz Zasnežené hory. Ten ponúka pohľad na zasnežené kopce a vodnú hladinu zaliatu slnkom. Farby tohto obrazu sú zemitejšie. Žiarivé slnko preto vynikne ešte viac. Farebné diamanty mu dodajú intenzitu a obraz bude pôsobiť jedinečným a hrejivým dojmom.

clanek_005

Kvety a zvieratá

Darovať žene kvet je dobrý nápad. Darovať jej diamantový kvet je ale ešte lepší nápad! Taký kvet totiž nepotrebuje vázu, starostlivosť a nikdy neodkvitne. S našimi diamantmi z kvalitnej živice navyše budú jej kvety žiariť navždy. Hra farebných kamienkov je fascinujúca a čím farebnejšiu rastlinu vyberiete, tým unikátnejšie bude obraz vyzerať. Kontrast medzi farbami vytvorí jedinečný efekt, ako by bol obraz na plátne vyšívaný. Medzi farebné kvetinové motívy patria Dúhovky vo váze alebo Dúhové tulipány.

clanek_006

Zvieratá tvorené farebnými diamantmi sú tiež skvele vyzerajúcim motívom. Vynikne ich farebnosť aj farebné tóny ich prirodzeného prostredia. Obľúbené sú napríklad diamantové obrazy mačiek.

Technika lepenia diamantov vynikne na obraze Mačka a žltý motýľ. Na tvorenie obrazu použijete diamanty v celkom 17 rôznych farbách. Obraz zaberá detail mačacej hlavy a výrazne sfarbeného motýľa. Uvidíte, že z takéhoto obrazu len málokto dokáže odtrhnúť svoj zrak.

clanek_007

Obľúbené filmy a seriály

Obrazy obľúbených filmových postáv a scén sú tiež skvelým námetom na darček. Pokiaľ máte vo svojom okolí ženu, ktorá zbožňuje svet rozprávok a fantázie, bude Váš výber ešte jednoduchší. Vymysleným svetom plných farieb totiž technika diamantového maľovania naozaj pristane. Výsledný obraz potom nie je iba skvelým motívom do detskej izby. Práve naopak! Farebné a žiarivé dielo bude krásnym solitérom v obývačke alebo spálni.

Mačka Škľabka z Alenky v ríši divov hrá mnohými farbami. Na jej vymaľovanie sme nachystali diamanty v 34 rôznych farbách. Obraz potom nebude obyčajnou dekoráciou, ale skutočným klenotom. Rovnako krásne zafungujú žiarivé farby na obraze Ľadové kráľovstvo II..

clanek_008

Abstraktné motivy a mandaly

Nie každý ale musí nutne túžiť po realistickom obraze. Preto medzi našimi diamantovými obrazmi nájdete aj mnohé abstraktné motivy. Sú medzi nimi obrazy rastlín, zvierat, ale aj niektoré surrealistické námety.

Pokiaľ budete vyberať obraz podľa žiarivej povahy diamantov a hľadať nejaký, na ktorom farby naozaj vyniknú, potom môžete zvoliť motív Leguán alebo Mandala. Maľovanie mandál je navyše veľmi uvoľňujúce a nesie so sebou mnoho benefitov.

clanek_009

Ako postupovať pri tvorení diamantového obrazu

Zaujal Vás náš kreatívny darček, ale stále neviete, ako takéto diamantové maľovanie vyzerá? Potom Vám ho trochu priblížime!

Diamantové maľovanie alebo tiež diamantové vyšívanie je maliarska technika, ktorá spočíva v lepení drobných žiarivých kamienkov na plátno s predtlačeným motívom. Unikátnosť takého diela potom tkvie v jeho trblietavom efekte. Obľube sa tento kreatívny koníček teší nielen preto, že je zábavný, ale aj preto, že výsledný obraz upúta pozornosť každého. Ako ale prebieha celý proces od začiatku do konca?

  1. Vyberte motív. Najprv si prezrite motívy v ponuke. Akonáhle si nejaký vyberiete, rozhodnite sa, či chcete plátno vypnúť na rám alebo nie. Potom už len počkajte, kým k Vám diamantová sada dorazí.
  2. Nachystajte si obsah sady. Než začnete s tvorením, všetko si nachystajte. Súčasťou sady sú farebné diamanty, plátno s vybraným motívom, pero na naberanie diamantov, vosková hmota, miska a návod.
  3. Začnite s lepením. Vyberte si nejakú oblasť obrazu, s ktorou budete chcieť začať. Jednotlivé políčka sú označené symbolom, ktorý určuje, aké diamanty zvoliť. Nasypte si ich na misku, naberte do pera trochu voskovej hmoty a začnite diamanty lepiť.
  4. Sledujte pokrok. Postupným lepením diamantov vám pod rukami začne vznikať veľkolepé dielo. Kedykoľvek môžete činnosť prerušiť a vrátiť sa k nej neskôr. Na uschovanie zvyšných diamantov Vám poslúžia uzatvárateľné vrecká.
  5. Zaveste obraz na stenu. Ak ste pri objednaní obrazu zvolili variant napnutia plátna na rám, potom v sade nájdete aj háčik na jeho zavesenie. Vďaka kvalitnému spracovaniu celej sady sa nemusíte báť, že by z obrazu začali diamanty odpadávať. Vaše umelecké dielo vám tak môže robiť radosť každý deň.

Nenašli ste vytúžený motív? Nechajte si zhotoviť diamantový obraz podľa fotografie!

Hoci je naša ponuka motívov naozaj široká, nemusí uspokojiť všetkých. Máte vo svojom okolí ženu, ktorej chcete tento kreatívny koníček venovať, ale nenašli ste to, čo hľadáte? Rozhodne na farebné maľovanie nezanevrite. Nie je totiž problém pripraviť obraz podľa Vašich predstáv. Stačí si len zvoliť variant Obraz podľa fotografie. Vyberiete si, či chcete plátno napnúť na rám a potom nahráte vybranú fotografiu.

Pokiaľ hľadáte originálny darček pre kreatívne ženy, máme pre Vás skvelé riešenie. Uvidíte, že takým darčekom urobíte skutočnú radosť. Pozrite sa preto na našu ponuku a objednajte si sadu diamantového maľovania pre seba alebo svojich blízkych.