Pre plnú funkčnosť tejto stránky je potrebné povoliť JavaScript.

Diamantove maľovanie: kreatívne hobby pre matky na materskej dovolenke

Ste doma s deťmi alebo máte vo svojom okolí mamičku na materskej dovolenke, ktorú chcete potešiť? Potom pre Vás máme jedinečný darček, ktorým je diamantové maľovanie

clanek_001

Deti a starostlivosť o domácnosť sú prácou na plný úväzok. Preto je dôležité nájsť si nejakú formu relaxu, ktorá Vám dobije baterky a pomôže Vám nájsť si čas pre seba vo voľných chvíľach. Diamantové maľovanie alebo diamantová maľba je potom presne to, čo hľadáte. Dokáže stimulovať nielen Vašu myseľ, ale aj telo. Aby sme Vás presvedčili, dnes Vám prinášame 10 dôvodov, prečo by si každá matka na materskej dovolenke mala zaobstarať sadu na maľovanie diamantov. Ale skôr, ako si ich predstavíme, je dobré si pripomenúť, čo to vlastne diamantové maľovanie je a ako funguje!

  • Diamantovanie je činnosť, pri ktorej na maľovanie nepoužívame tradičné farby, ale farebné diamanty.
  • Všetko, čo potrebujete na maľovanie, nájdete v každej súprave na maľovanie.
  • Na samolepiacom plátne opatrne odstráňte fóliu v mieste, kde chcete začať s diamantovaním. Políčka v tomto bode sú označené špeciálnym symbolom. Stačí nájsť vrecko s diamantmi označené príslušným symbolom a začať ich postupne lepiť.
  • Na lepenie diamantov sa používa diamantové pero a vosková hmota, čo uľahčuje vyberanie kameňov.
  • Ak pri lepení urobíte chybu, môžete diamant ľahko odstrániť pinzetou. 

Ak Vás zaujali diamantové obrazy, ale stále Vám nie je úplne jasný princíp maľovania, pripravili sme pre Vás článok Čo je to diamantové maľovanie a prečo je také populárne. Dozviete sa v nej všetko, čo potrebujete vedieť. Teraz však prejdime k dôvodom, prečo by každá mamička mala vyskúšať maľovanie diamantmi.

clanek_002

 

  1. Uvoľnite svoju myseľ

    Byť matkou na plný úväzok je často veľmi vyčerpávajúce, aj keď sú deti úžasné. Každý deň je to ten istý zhon a takmer sa nedostanete k žiadnym kreatívnym aktivitám alebo zábavným veciam. Po čase sa Vám môže stať, že už nebudete môcť myslieť na deti a domácnosť. A tak by to rozhodne nemalo byť! Diamantové maľovanie je jednou z tých činností, ktoré dokážu úplne uvoľniť a vyčistiť myseľ. Okrem toho je to kreatívna činnosť, ktorá Vám dodá dobrú náladu.

  2. Zbavte sa stresu a napätia

    Diamantovanie má skutočne veľmi pozitívny vplyv na ľudskú myseľ. Ak ste rozrušení, prežívate nadmerný stres alebo sa jednoducho počas dňa necítite dobre, diamantové maľovanie to môže veľmi rýchlo zmeniť. Táto činnosť Vás úplne pohltí a na chvíľu sa Vám podarí zabudnúť na okolitý svet a každodenné starosti. Chvíľa relaxácie bude naozaj účinná a vyčistí Vám hlavu.

  3. Môžete zapojiť celú rodinu

    Ak máte doma staršie deti, môžete ich zapojiť do maľovania. Maľovanie diamantmi nepozná vekové hranice a môžete si ho užiť so svojimi blízkymi. Táto činnosť rozvíja u detí aj jemnú motoriku a učí ich pokojnému správaniu a trpezlivosti. Každé dieťa sa naučí, že výsledky musia často počkať a že dobré veci sa nedajú urýchliť. Okrem toho bude táto činnosť zábavná aj pre Vás, a tak sa spoločné maľovanie stane obľúbeným časom.

  4. Priestorovo a nákladovo efektívne

    Nájsť si koníček nie je jednoduché. Najmä ak ste na materskej dovolenke. Pravidelné opustenie domova je takmer nemožné a niektoré aktivity v interiéri môžu vyžadovať vysoké vstupné náklady, dostatok priestoru alebo špeciálne zručnosti. Pri diamantovom maľovaní sa s tým však rozhodne nemusíte zaoberať. Súprava na maľovanie je cenovo dostupná, nájdete tu pravidelne aktualizované cenové trháky v jednotlivých kategóriách, pravidelné zľavy a najrôznejšie akcie. Navyše na tento koníček nepotrebujete nič iné ako stôl. Vďaka tomu je diamantové maľovanie dostupné naozaj pre každého.

  5. Nájdeš si chvíľu pre seba

    Diamantové maľovanie je skvelá činnosť, ktorú môžete vykonávať úplne sami. Ak teda hľadáte niečo, čo bude len Vaše a bez detí, potom je diamantové maľovanie nepochybne tou najlepšou voľbou. Môžete z toho urobiť pravidelný rituál, keď už všetci pôjdu spať. Zistíte, že pár chvíľ osamote s týmto kreatívnym koníčkom Vás uvoľní a nakopne. Diamantovanie je tiež úplne tiché. Nemusíte sa teda obávať, že by ste svojou činnosťou niekoho rušili.

    clanek_003
  6. Budete mať pocit dobre vykonanej práce

    Umyjete riad a niekde je tanier, vyperiete bielizeň, ale kôš je opäť plný. Vždy sa niekde niečo povaľuje, a keď sa Vám podarí všetko odložiť, je to len na pár minút. Život s deťmi je jednoducho náročný a málokedy máte pocit, že je všetko dokonalé. Diamantové maľovanie to však vynahradi. Zistíte, že s každou novou časťou maľby budete mať lepšiu náladu a výsledné dielo Vám prinesie pocit radosti a sebaúcty.

  7. Maľbu môžete rozložiť na niekoľko častí

    Obávate sa, že nemáte dostatok času na diamantovanie? Nebojte sa! Môžete ho rozdeliť na niekoľko rôznych dĺžok. Raz môžete vytvoriť niekoľko minút, inokedy hodinu. Túto aktivitu môžete jednoducho prispôsobiť svojmu času. Nepoužité diamanty stačí vrátiť do vrecúška a je to.

  8. Zvládnuť viac ako jednu vec naraz

    Diamantové maľovanie Vám umožní veľmi efektívne využiť voľný čas. Aj keď sa venujete tvorivej činnosti, stále máte dostatok priestoru na niečo iné. Diamantové maľovanie sa dá ľahko kombinovať s inými relaxačnými činnosťami, ako je sledovanie televízie, počúvanie podcastu, audioknihy alebo hudby. Môžete to robiť aj počas rozhovoru s partnerom alebo priateľom.

  9. Spoznávanie nových ľudí

    Diamantové maľovanie Vám tiež prinesie úplne novú komunitu ľudí. Vo virtuálnom priestore nájdete mnoho jednotlivcov, ktorí sa venujú maľovaniu diamantov a zdieľajú nielen svoje výsledky, ale aj rôzne tipy. 

  10. Zlepšíte domácnosť

    Nakoniec nesmieme zabudnúť na ďalšiu obrovskú výhodu maľovania diamantmi, a tou je iskrivé umelecké dielo, ktoré získate na konci tvorby. Podľa motívu sa potom môžete rozhodnúť, či ho zavesíte do obývačky, kuchyne, spálne alebo detskej izby. Okrem toho nezabudnite, že ak plánujete interiér vylepšiť obrazom, je dobré si pri objednávaní súpravy vybrať plátno napnuté na rám. Lepenie diamantov bude jednoduchšie a nebudete si musieť robiť starosti s následným rámovaním.

    clanek_004

Motívy vhodné pre mamičky

Teraz, keď už viete, čo Vám diamantowe maľovanie môže priniesť, je dobré získať predstavu o témach, z ktorých si môžete vybrať. Obraz si vyberte podľa svojich osobných preferencií alebo podľa miestnosti, v ktorej ho chcete zavesiť. Ak si v záplave motívov neviete vybrať, tu je niekoľko tipov.

Na začiatok je dobré obmedziť sa na určitú kategóriu diamantových obrázkov. Už len týmto rozhodnutím zúžite svoj výber a uľahčíte si výber jedinečného motívu. Ak Vám nepomohlo ani obmedzenie na jednu kategóriu, tu sú konkrétne typy nižšie!

Obrazy do detskej izby

Maľovaním diamantového obrazu si môžete nielen nájsť čas pre seba, ale aj vytvoriť očarujúcu dekoráciu do detskej izby. Môžete si vybrať niektorý z motívov z obľúbenej rozprávky alebo filmu, prípadne obľúbené zviera. V našej ponuke detských motívov však nájdete aj univerzálnejšie témy, napríklad Princezná a dúhový jednorožec alebo Fialový drak a západ slnka.

clanek_005

Upokojujúce motívy

Ak si chcete namaľovať obraz a dopriať si motív, ktorý Vám prinesie pokoj a relaxáciu, nebojte sa vybrať si jednu z mandál. Ak nemáte záujem o mandalu v klasickom tvare, môžete siahnuť aj po niektorom z variantov zvierat. Diamantová mandala bude skutočne jedinečná a neprehliadnuteľná. 

clanek_006

Farebné obrázky

Diamanty sú vyrobené zo živice, ktorá im dodáva jedinečné vlastnosti. Sú hladké, lesklé a krásne sfarbené. Je škoda nevyužiť tieto vlastnosti naplno! Čím kontrastnejšie a farebnejšie sú obrázky, tým viac vyniknú vlastnosti diamantových obrázkov. 

Diamanty sa hodia k abstraktným motívom, kvetom alebo dokonca k obrazom z kategórie pop-art. Ak teda hľadáte obraz, ktorý bude plniť úlohu solitéra, pozrite sa na jednu z týchto kategórií.

Zaujmú Vás obrazy aj ako Kvety v kubistickom štýle alebo Žena v FastFoode.

clanek_007

 

Obrázok podľa vlastnej fotografie

Chceli by ste, aby téma bola osobnejšia a predstavovala Vašu rodinu? Potom si nechajte vytvoriť diamantový obraz na základe fotografie. Stačí si vybrať obľúbenú fotografiu s celou rodinou, nahrať ju a jedinečný obrázok je hotový do niekoľkých dní. 

Použitá fotografia by mala mať vysoké rozlíšenie, mala by byť ostrá a detaily by mali byť rozpoznateľné. Je tiež dobré, ak sú jednotlivé tváre na fotografii dostatočne veľké, aby sa ľahšie maľovali. Dávajte si tiež pozor na tiene alebo príliš neprehľadné pozadie. Ak si nie ste istí alebo si vyberáte z viacerých fotografií, nebojte sa nás pred objednávkou kontaktovať. Stačí poslať fotografie na e-mailovú adresu info@diamondi.cz a my Vám radi pomôžeme s výberom.

clanek_008

Spríjemnite si materskú dovolenku s Diamondi!

Aj keď sa celý Váš svet točí okolo detí, musíte myslieť aj na seba. Jedným zo spôsobov, ako si oddýchnuť a zrelaxovať myseľ, je diamantovom maľovani. Môžete si ju dopriať kedykoľvek, zapojiť do nej celú rodinu a ešte získať neotrelú domácu dekoráciu. 

V našej ponuke nájdete niekoľko kategórií diamantových obrazov, ktoré sa líšia svojimi motívmi. Obtiažnosť je rovnaká pre všetky témy. V kategórii detských obrazov však nájdete aj rozdelenie podľa veku. Ak si chcete zaobstarať diamantový obraz pre seba a svoje dieťa, môžete si vybrať z odporúčaných motívov pre danú vekovú kategóriu.

Diamantové maľovanie je kreatívny koníček, ktorý si rýchlo zamilujete. Umožní Vám na pár minút uniknúť z každodennej rutiny a užiť si čas bez starostí a stresu. Postupný pokrok na plátne navyše pomáha uvoľňovať hormóny šťastia a znižovať úzkosť. Ak neviete, ktorý z motívov bude vyzerať najlepšie, skúste kategóriu najpredávanejších obrazov.